Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Szórakozás

12 év után újra megnyílt Cinque Terre híres „Szerelem ösvénye”

10perc.hu
2024. 08. 01.
12 év után újra megnyílt Cinque Terre híres „Szerelem ösvénye”

Július 27-én ismét megnyílt a látogatók előtt Cinque Terre híres „Szerelem ösvénye”, miután 12 évvel ezelőtt egy földcsuszamlás miatt lezárták.

Az eset négy ausztrál turista sérülésével járt. Az 800 méter hosszú gyalogösvény meredek sziklákon vezet, lenyűgöző kilátást nyújtva a Ligur-tengerre. Az útvonal több mint százéves múltra tekint vissza, és a jövője nagyban függ az olasz tengerparti tájak megőrzésétől - számolt be róla a Travelo oldala.

Az ösvény a Cinque Terre „Öt föld” néven ismert régió 130 kilométeres útvonalának egyik leglátogatottabb része volt, amely Riomaggiore és Manarola középkori falvait köti össze. Az eredetileg a helyiek által 1920-ban létrehozott ösvény célja az volt, hogy megkönnyítse a közlekedést a falvak között.

A „Szerelem ösvénye” nevet akkor kapta, amikor valaki felírta a Via dell'Amore szót a sziklákra. Az út gyorsan a romantikus séták kedvelőinek kedvencévé vált, köszönhetően a drámai tengerparti tájnak és a lenyűgöző kilátásnak. Az ösvény azonban egy földcsuszamlásokra hajlamos területen helyezkedik el, így a biztonságossá tétel hosszú ideig tartott.

A helyreállítási munkálatok során egy 22 millió eurós projekt keretében hámokat, hálókat és horgonyokat telepítettek a sziklaomlások megelőzésére, miközben megőrizték az ösvény természeti szépségét. Az újjáépítés után az ösvény látogatása előzetes foglaláshoz kötött, amelyet online vagy a park jegypénztáraiban lehet megtenni, és egyszerre legfeljebb 400 fő használhatja, hogy elkerüljék a túlzsúfoltságot.

Főkép forrása:
Világutazó Facebook oldala
Címkék:
#Olaszország

További cikkek