Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Szórakozás

63 levelű lóhere az új szenzáció a Guiness Rekordok listájában

10perc.hu
2024. 07. 07.
63 levelű lóhere az új szenzáció a Guiness Rekordok listájában

Yoshiharu Watanabe, a japán kertész, nemrégiben megdöntötte a legtöbb levelet tartalmazó lóhere Guinness-rekordját, ami hatalmas sikerével vált ismertté a világban.

Yoshiharu a keresztbeporzás nevű technikát alkalmazta, hogy a lehető legtöbb levelet nevelje ki a lóheréken. Ez a módszer lehetővé tette számára, hogy hét levéllel felülmúlja az előző rekordot - írja a BBC.

Az új rekordot jelentő lóherék leveleinek pontos megszámlálása hosszú és precíz munkát igényelt. Yoshiharu minden levelet apró címkékkel látott el, hogy biztos legyen a számok helyességében.

Forrás: Guiness World Record

"A levelek kisebbek, mint a hagyományos lóhere levelei, ezért nagyon nehéz volt megszámolni őket. Amikor végül sikerült megszámolnom ezt a rekordot jelentő lóherét, több mint egy óra telt el" - mondta Yoshiharu.

Néhány évvel ezelőtt már sikerült neki 20 levéllel bíró lóherét nevelnie, ami inspirálta arra, hogy megpróbálja megdönteni a Guinness-rekordot.

Yoshiharu néhány lóherét hagyott természetes körülmények között beporozni, míg másoknál kézzel segített be a porzásban, hogy biztosítsa a növények minél nagyobb számú levelének kifejlődését.

Forrás: Guiness World Record

A trifolium repens, vagyis a fehér lóhere általában gyepen vagy vadon nő, és leggyakrabban háromlevelű változatban találkozhatunk vele. A négy levelű változatot pedig gyakran nevezik szerencsehozónak.

A különböző kutatások eltérő adatokat közölnek a négylevelű lóhere ritkaságáról:

egyes források szerint minden 10 000 lóheréből egy lehet négylevelű, míg egy 2017-es felmérés szerint ez az arány akár egy az 5000-hez is lehet.

Még ritkább a ötlevelű lóherét találni, amelynek esélye mindössze 1:24 000 a 2017-es felmérés szerint.

Főkép forrása:
Guinness World Record
Címkék:
#Napijóhír

További cikkek