Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Szórakozás

Elindult a Balaton Sound

10perc.hu
2024. 07. 04.
Elindult a Balaton Sound

Külföldi és magyar fellépőkkel, illetve új szolgáltatásokkal várja a fesztiválozókat az idei Balaton Sound.

A lapunknak elküldött sajtóközlemény szerint az elektronikus zenei univerzum széles kínálatát sűríti a fesztivál négy napjába a Heineken Balaton Sound. Két nagyszínpadon, összesen féltucat zenei helyszínen indul be a buli július 3-án mások mellett olyan sztárokat felsorakoztatva, mint Marshmello, Paul Kalkbrenner, Timmy Trumpet, James Hype, Purple Disco Machine vagy az undergroundabb szcénából Amelie Lens, Adam Beyer, Maceo Plex, Stephan Bodzin, Nico Moreno és sokan mások. A szervezők megújult VIP tematikákkal és élményekkel várják az érkezőket, az 1 km hosszú partszakasz pedig vízparti helyszínekkel, beach partikkal, valamint kényelmes lazulással csábít éjjel-nappal.

A Heineken Balaton Sound Nagyszínpadnak idén is egy hatalmas ledfal adja a díszletét, a fellépők sorában pedig az első napon érkezik délutántól az éjszakába haladva Andrea Lane, Hugel, Meduza, Purple Disco Machine és James Hype. Másnap ugyanitt kezd Metha, majd Mau P, Vintage Culture, Paul Kalkbrenner következik, éjféltől hajnal 3-ig pedig a Mathame formációt követi a Mind Against. Pénteken Yamina melegíti be a közönséget ezen a helyszínen, majd a színpadra lép John Newman, Lost Frequencies, Marshmello , Alison Wonderland, Borgore, Zomboy és Dublic & B'Andre. A zárónapon pedig a Heineken Nagyszínpadon ott lesz Ben Nicky, Nervo, Will Sparks és Timmy Trumpet. A nagyszínpad zárásaként pedig beindul egy monstre, négyórás hardstyle őrület, egy látványos EndShow-val, az elektronikus tánczene keményebb stílusaiban kiemelkedő holland szervezőcsapat, a Q-Dance prezentálásában. A fellépők közt pedig The Qreator, Sound Rush, Ran-D, Warface és Sefa, az est házigazdája pedig a „Hardstyle Hangja”, azaz DV8 lesz.

A Sound másik nagyszínpada, a B my Lake által bemutatott B Stage zenei kínálata alkonyattól pirkadatig tart, az első nap este 9-kor indulnak a programok, majd a csütörtöktől már 8-kor színpadra áll az első előadó és minden nap hajnal 6-ig tart a buli. Szerdán itt lesz sorban Denes Toth, Marwan Dua, Miss Monique, Kölsch, Adam Beyer és Maceo Plex. Csütörtökön jön dtnb., Sonic Rain, Kitti Kay, Trym, Nico Moreno, 999999999, valamint Sara Landry. Pénteken Raul Young & Shabaam kezd, majd SanFranciscoBeat, Hot X, Estella Boersma, Fjaak, Amelie Lens, és élő produkcióval Reinier Zonneveld áll színpadra. A Heineken Balaton Sound zárónapján pedig fellép majd SouveQ & Lerm, Secret Factory, Alfa Romero és már vasárnapba nyúlva érkezik Brina Knauss, élő produkcióval Stephan Bodzin , majd Cassian és végül Sama Abdulhadi.

Hazai partybrand-ek vonulnak idén a Sound My Stage helyszínére, naponta váltva egymást. Július 3-án jön a Post For Rent presents: Bom Dia, másnap a műfaji korlátokat nem ismerő, minden stílusból a közönség igénye szerint merítő Be Massive csapata, és azt követő napon a Cinema hall vs Budapest Calling elektronikus zenei utazásán vehetünk részt. Július 6-án pedig a varázslatos helyszíneken naplementés bulikat szervező, a house és tech-house szettekkel operáló House Piknik búcsúztatja ezen a helyszínen a Soundot.

Idén is jelen lesz a Soundon a biztonságos fesztiválozást segítő szakértői csapata, azaz Hevesi Kriszta szexuálpszichológus, Dr. Zacher Gábor toxikológus és Molnár István Jenő , jogász, bűnmegelőzési szakértő. A fesztiválozók biztonságával kapcsolatos területek szakértői azon túl, hogy edukálják a fiatalokat és felhívják a figyelmüket a fesztivál során esetlegesen felmerülő problémás esetekre, az őket segítő önkéntesekkel együtt a fesztiválon is jelen vannak, hogy helyszíni jelenléttel és segítségnyújtással is hozzájáruljanak a biztonságos fesztiválozáshoz. 

A Safety First program fontos, innovatív eleme a rendezvény alatt a Sound applikáción belül működő „pánikgomb”, amely lehetővé teszi, hogy a fesztiválozók könnyedén jelezhessék a fesztivál szervezőinek, ha segítségre szorulnak, vagy ha problémás esetet észleltek.

Ahogy a Szigeten, úgy a Sound esetében is a szervezők igyekeznek szem előtt tartani, hogy a vendégek kedvező áron tudjanak étkezni a fesztivál területén. Eszerint minden ételt árusító helyen megtalálható lesz az ú.n. „budget-friendly” étel, melynél a megfizethetőség és a tartalom a látogatók elégedettségét szolgálja. A pénztárcabarát ételek között találhatunk majd street burgert, pizza szeletet, fokhagymás-fejfölös-sajtos lángost, Fülöp-szigeteki lumpiát, chicken nuggets-et óriás palacsintát, belga gofrit, falafel boxot vagy akár Crunchy sandwich-et is. A vendéglátás terén kiemelt szempont a környezettudatosság. A szerződött partnerek a műanyag zacskók, nylon táskák, eldobható tányérok, evőeszközök és egyéb csomagolóanyagok helyett kizárólag papír vagy környezetbarát, lebomló anyagokból készült kellékeket használhatnak. Szintén elvárás, hogy a vendéglátósok energiatakarékos megoldásokat használjanak és az alapanyag-beszerzéseik során is a fenntarthatóság kiemelt szerepet kapjon.

Mit kérnek a sztárfellépők? – állandóan visszatérő kérés.  Álljon itt néhány példa, milyen kívánságai vannak a Sound fellépőinek. A listákból az tűnik ki elsőre, hogy az üdítőital fronton a cukormentes változat van többségben, és a buborékmentes ásványvíz. Sokan kérnek gyümölcsöket, de akad a kívánságlistán egy-egy csomag rágógumi is. Alkoholból nincsen túl sok a kérések között, de ha akad, az legyen minőségi: egy-egy üveg Moet Chandon Nectar Imperial Rose vagy Ruinart Champagne Brut Rose is van a felsorolásban. És van persze sok törölköző, néhány alsónemű, füldugó vagy ceruzaelem, de akad fogkefe és izzadtsággátló is. Többen kértek magyar zászlót, és van, aki egy magyar focimezt szeretne, de a saját nevével a hátán.


Főkép forrása:
MTI/Vasvári Tamás
Címkék:
#Fesztivál

Hirdetés

További cikkek