Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Szórakozás

Újra megrendezik a Szeged International Airshow-t

10perc/MTI
2024. 06. 26.
Újra megrendezik a Szeged International Airshow-t

Ismét megrendezik a Szeged International Airshow-t szeptember 13-14-én, világhírű műrepülő csapatok, drónshow és éjszakai látványosságok várják a látogatókat.

Szeptember közepén ismételten megrendezésre kerül a Dél-Alföld legnagyobb repülős rendezvénye, a Szeged International Airshow, amely parádés magyar produkciókkal és különleges külföldi gépekkel várja az érdeklődőket - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A rendezvény szeptember 13-án és 14-én kerül megrendezésre, és ezúttal is polgári repülő hétvége lesz, ahol a közönség nem katonai gépeket, hanem műrepülő pilóták produkcióit láthatja. Az eseményen olyan világhírű csapatok is bemutatkoznak, mint a romániai Aerobatic Yakers, a lengyel Flying Dragons és a szlovák Retro Sky Team.

A látogatók találkozhatnak a világ első "repülő autójával", az AutoGyroval, valamint drónshow és ejtőernyős formaugró bemutató is színesíti a programot. Emellett olyan különleges repülőgépeket is megtekinthetnek, mint a cseh gyártmányú L-29 Delfin, az olasz Jet Marchetti S-211, a szovjet MI-2 helikopter és a MIG-15 sugárhajtású vadászrepülőgép.

A világszerte ismert magyar műrepülő pilóták közül Besenyei Péter, Vári Gyula, Hársfalvi Pál és Veres Zoltán is bemutatkoznak. A szervezők ígérete szerint a tavalyi évet túlszárnyalva még nagyobb és látványosabb éjszakai show-val készülnek, amely már az első este is különleges programokkal várja a látogatókat.

Az idei év különlegessége, hogy a Szegedi Repülőtér szeptember első felében a 25. FAI Hőlégballon Világbajnokságnak is otthont ad. Ezért a repülőtér észak-nyugati oldalán, a Maty-éri olimpiai központ felőli területenkerül megrendezésre az Airshow, így biztosítva még kényelmesebb és biztonságosabb élményt a vendégek számára - áll a közleményben.

A szervezők remélik, hogy az idei rendezvény is számos látogatót vonz majd, és felejthetetlen élményeket nyújt minden résztvevő számára.

Főkép forrása:
Szeged International Airshow
Címkék:
#Szeged

További cikkek