Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Szórakozás

A zene mellett a képzőművészet is teret kap a Fishing on Orfűn idén

10perc.hu
2024. 06. 21.
A zene mellett a képzőművészet is teret kap a Fishing on Orfűn idén

Idén a Fishing on Orfű kínálatában a zene mellett a képzőművészet is hangsúlyosan jelenik meg.

A Fishing on Orfű fesztivál idén a képzőművészetre is helyezi a hangsúlyt, drMáriás Munkácsy-díjas festőművész és zenész védnöksége alatt. A látogatók több mint 100 alkotó műveit csodálhatják meg hat helyszínen, számos négyzetméteren - írta meg a Telex.

A "Képzőművészet on Orfű" projekt keretében neves művészek, fiatal tehetségek és pécsi egyetemi hallgatók alkotásai lesznek láthatók. A fesztivál legnagyobb képzőművészeti attrakciója a "Galéria egy szerpentinen", amely 50 művet mutat be az árnyékos erdei részen a Borfalu felett. Itt olyan kortárs művészek alkotásai szerepelnek majd, mint Bada Dada, Bánki Ákos, Bukta Imre, ef. Zámbó István, feLugossy László, Kárpáti Dódi, Kiss Péter, Kiss Tibor, Shane54 és Weiler Péter.

Az "Orfűi fal" egy 40 négyzetméteres felület, ahol bárki szabadon festhet és írhat, a berlini fal szellemiségét idézve. Pár méterre innen, a présházban tekinthető meg drMáriás "A Picsahal kedvenc festményei" című kiállítása, amely társadalomkritikus műveivel már tavaly is nagy sikert aratott. Az érdeklődők közel 30 alkotást láthatnak vászon- és papírnyomatokon.

A Light Art Museum Budapest fényfestéssel készül "A tűzhöz közel" színpadnál, ahol Katona Kati "Insight" című művét mutatják be, amely meditatív elmélyülést kínál. A fesztivál egykori tábortüzének helyén pedig "Fényorgona" címmel kerámiaszobor épül, amely kilenc művész közös munkája. A pécsi Renessound Crew az idei évben spray painting műfajában alkot a Borfalu oldalában található lépcsőnél.

A 2024-es Fishing on Orfű fesztivál június 26-án kezdődik, a fesztiválra már csak napijegyek kaphatók.


Főkép forrása:
Fishing on Orfű (Facebook)

További cikkek