Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Szórakozás

Azahriah két milliárdos bevétellel zárta a Puskás Arénában tartott tripla koncertet

10perc.hu
2024. 06. 17.
Azahriah két milliárdos bevétellel zárta a Puskás Arénában tartott tripla koncertet

Azahriah tripla Puskás-koncertje hatalmas sikert aratott: 2 milliárdos bevételt, 1,4 milliárdos kiadást és 600 milliós nyereséget hozott a produkció.

A show-ban 1500 ember vett részt, a jegyekből pedig 138 890 darabot értékesítettek.

A Hvg360 interjújában Tóth Gergő és Tóth Kristóf, Azahriah menedzserei elmondták, hogy a stáb eredetileg 800-900 milliós kiadással kalkulált, ez azonban az előre nem látható költségek és az infláció miatt 1,4 milliárd forintra emelkedett.A pontos összeget még nem tudják, mivel utólag is érkeznek be a számlák.

A három koncert összesen 139 000 nézőt vonzott. A stábban 1500 ember dolgozott, ebből 900 a biztonsági személyzet volt.

A látványelemekhez a pirotechnika Angliából, a lánggépek és a szikragépek Belgiumból, a fénytechnikai pótlás pedig Németországból és Lengyelországból érkezett. A biztonságra nagy hangsúlyt fektettek: a 700 kilós zombikezekről 88 oldalas biztonsági-technikai tanulmányt kellett készíteni, a lánggépek és a közönség közötti távolságot pedig a tűzoltók határozták meg.

Azahriahnak nem lesz ideje pihenni: a nyáron több külföldi fesztiválon és egy európai turnén is fellépnek, eközben forgatják a "Mi vagyunk Azahriah" című zenés, félig doku-, félig fikciós mozifilmet is. A Puskásban készült koncertfilm pedig néhány héten belül ingyenesen megtekinthető lesz a YouTube-on.

Főkép forrása:
Azahriah Facebook

Hirdetés

További cikkek