Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Szórakozás

Másfél kilométeres asztalnál piknikezhetünk

10perc.hu
2024. 06. 12.
Másfél kilométeres asztalnál piknikezhetünk

Idén nyáron is megrendezésre kerül Veszprém egyik legkülönlegesebb eseménye, a Hosszúasztal Piknik.

A Hosszúasztal Piknik június 23-án várja a látogatókat a festői Kolostorok és Kertek - Veszprémvölgy területén, felejthetetlen gasztronómiai és közösségi élményt kínálva mindenkinek.

Egy másfél kilométeren elnyúló, díszesen megterített asztal várja a résztvevőket, ahol ízletes ételek, hűsítő italok és kiváló borok kóstolhatók. 

A rendezvény tavaly, a Veszprém-Balaton 2023 EKF félidejének ünneplése alkalmából indult, és hatalmas sikert aratott. Az esemény célja, hogy közösségben ünnepeljünk, megosztva egymással a helyi gasztronómiai különlegességeket.

A résztvevők magukkal hozhatják kedvenc ételeiket és italaikat, amelyeket megoszthatnak másokkal. Az asztalok díszítése és a saját ételek bemutatása lehetőséget ad arra, hogy a vendégek megismertessék régiójuk gasztronómiai hagyományait és kreativitását. A jókedvet zsonglőrök, bűvészek, mutatványosok és zenészek fokozzák, így minden korosztály számára szórakoztató programokat kínál a piknik.

Idén is megrendezésre kerül a Terített Asztal Szépségverseny és a Régiós Ízek Versenye is. 

A legszebb és legkreatívabb asztalok, valamint a legfinomabb és legérdekesebb ételek értékes nyereményekkel lesznek jutalmazva. A versenyek zsűritagjai között olyan neves gasztronómiai szakemberek találhatók, mint Forrai Miklós és Forrai Kriszta, a Casa Christa Agriturismo tulajdonosai, valamint Varga László, a Balatoni Kör tagja és a Rolling Chef food truck tulajdonosa.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A részvételi szándékot 2024. május 13. és június 14. között lehet jelezni. 

A szervezők biztosítják az abroszozott asztalokat, sörpadokat, kerékpár és roller tárolási lehetőséget, valamint mosdókat és italárus pontokat. A résztvevőknek magukkal kell hozniuk piknik ételeiket és italaikat, edényeket, evőeszközöket, poharakat és asztali dekorációkat, valamint természetesen jókedvet, nyitottságot, szomszédokat és barátokat.

  • Piknik időpontja: 2024. június 23. 15.00-18.00
  • Helyszín: Kolostorok és Kertek - Veszprémvölgy
  • Regisztráció: 2024. május 13. - június 14.
  • További információ és regisztráció a Veszprém Balaton oldalán.


Hirdetés

További cikkek