Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Szórakozás

Tovább bővül a világ legnagyobb bevásárlóközpontja

10perc.hu
2024. 06. 08.
Tovább bővül a világ legnagyobb bevásárlóközpontja

Továbi üzletekkel bővül a Dubai Mall, a világ legnagyobb bevásárlóközpontja.

Az Emaar Properties bejelentette, hogy a világ legnagyobb bevásárlóközpontja, a Dubai Mall 1,5 milliárd dirham (408 millió dollár) értékű bővítést kap. A 12 millió négyzetméteres Dubai Mall további 240 luxusüzlettel és új élelmiszerüzletekkel bővül, tovább erősítve pozícióját a globális kiskereskedelmi piacon - közölte a CNN.

A Dubai Mall a Burj Khalifa és a híres Dubaji szökőkút szomszédságában található, és már most is lenyűgöző látnivalókkal rendelkezik. Az akvárium, a digitális művészeti múzeum, a dinoszaurusz csontváz, az olimpiai méretű jégpálya és a 26 vetítővásznú mozi mind hozzájárulnak a bevásárlóközpont különlegességéhez.

Mohamed Alabbar, az Emaar Properties alapítója szerint a bővítés „a világ egyik leglátogatottabb helyszínének nagyszerű kiegészítése” lesz. Tavaly Dubai rekordszámú turistát fogadott, és a Dubai Mall 105 millió látogatót vonzott, ami 19%-os növekedést jelent az előző évhez képest. A bővítési tervek célja, hogy lépést tartsanak a növekvő látogatottsággal, mivel Dubai továbbra is nagy hangsúlyt fektet a turizmusra.

Miközben a világ számos pontján a kiskereskedelem hanyatlik, az Egyesült Arab Emírségekben tavaly 14%-kal nőttek a kiskereskedelmi kiadások. A növekedést főként a divat (31%-os növekedés), az általános kiskereskedelem (16%-os növekedés), valamint a szabadidő és szórakozás (15%-os növekedés) hajtotta. A Dubai Shopping Festival és hasonló kezdeményezések révén az emírség hírnevet szerzett magának prémium vásárlási élményeiről.

Az Emaar nem közölte, hogy a munkálatok mikor kezdődnek.




Főkép forrása:
Christian van Elven/Flickr
Címkék:
#Dubaj

Hirdetés

További cikkek