Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Szórakozás

Minden, amit tudnod kell az idei Paloznaki Jazzpiknikről

10perc.hu
2024. 05. 31.
Minden, amit tudnod kell az idei Paloznaki Jazzpiknikről

Felejthetetlen zenei élmények, különleges gasztronómia, családbarát programok: jön a 12. Paloznaki Jazzpiknik!

A Balaton-felvidéki Paloznakon, a festői szőlőhegy oldalában idén augusztus 1-3. között ismét megrendezésre kerül a Paloznaki Jazzpiknik, amely 2024-ben már a 12. alkalommal várja a jazz és a minőségi zene szerelmeseit. A butikfesztivál mára nemzetközi hírnévre tett szert, és a Balaton nyári programkínálatának egyik legfényesebb gyöngyszeme lett.

A háromnapos rendezvény nyitónapján, augusztus 1-jén két kiváló énekesnő, Izo FitzRoy és Anastacia lép fel, biztosítva a fesztivál méltó kezdetét. A második nap, augusztus 2-a, a funky rajongóinak kedvez: a The Brand New Heavies zenekar hozza el a műfaj legjobb darabjait, majd Tony Hadley, a Spandau Ballet egykori énekese idézi meg a legendás zenekar slágereit. Az estét a Kraak & Smaak zenekar zárja, garantálva a felejthetetlen hangulatot. 


Augusztus 3-án a holland Son Mieux popformáció lép színpadra, majd a Morcheeba varázsol el minket egy holdfényes koncerttel, végül az MF Robots zárja a fesztivált - olvasható a Jazzpiknik hivatalos oldalán.

Kezdetek

A Paloznaki Jazzpiknik egy kis tájház udvari dzsemboriból nőtte ki magát egy 3 napos, 4 színpados, 40 koncertes fesztivállá. Az ötletgazdák, Homola Szabolcs és Valde Orsolya célja egy olyan színvonalas rendezvény létrehozása volt, amely alternatívát kínál a tömegfesztiválok mellett. 

A rendezvény nemcsak a zenei élményeket helyezi előtérbe, hanem a minőségi gasztronómiát, a helyi termelők jelenlétét és a fenntarthatóságot is. 

Forrás: Paloznaki Jazzpiknik Facebook oldal

Valde Orsolya, a Piknik alapító-fesztiváligazgatója szerint a Jazzpiknik kiemelt missziója a zenei edukáció és a sokszínűség bemutatása. "Minden évben próbálunk általunk értékesnek tartott zenei produkciókat elhozni és bemutatni a közönségnek... amelyek remélhetőleg a harminc feletti korosztálynak és 'kis felnőtteknek' egyaránt örömet okoznak majd" - nyilatkozta a Magyar Nemzetnek.

Gasztronómia és környezetvédelem

A fesztivál gasztronómiai kínálata változatos. Az amerikai BBQ-tól kezdve a gőzgombócokon át a mexikói burritókig minden megtalálható lesz a 3 napos rendezvényen. 

Forrás: Paloznaki Jazzpiknik Facebook oldal

Italok tekintetében pedig a Homola Pincészet natúrborai, pezsgői, valamint a Champagne Taittinger pezsgőkínálata emelik a fesztivál színvonalát. 


A fenntarthatóság jegyében a boros-, pezsgős-, és repoharak zárt, betétdíjas rendszerben működnek, és a keletkezett hulladék több mint 64%-a újrahasznosításra kerül a Zöldövezet Társulás közreműködésével.


Családbarát programok és kényelmes közlekedés

A Jazzpiknik külön figyelmet fordít arra, hogy családbarát és minden korosztály számára élvezhető legyen. 

A 23 év alattiak kedvezményes jeggyel látogathatják a fesztivált,

így a fiatalabb generációk is részesülhetnek a zenei élményekből. Akik nem szeretnének autóval érkezni, azok számára kényelmes transzferbuszok állnak rendelkezésre Budapest és Paloznak között.

A fesztivál négy színpada – a Nagyszínpad, a Fábián Juli Színpad, az Audi Jazz Stage és a Taittinger Pezsgőterasz – különleges helyszíneken várja a látogatókat, ahol a zenei élmények mellett a balatoni miliő is magával ragad minket.


Főkép forrása:
Paloznaki Jazzpiknik Facebook oldal

Hirdetés

További cikkek