Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Szórakozás

Trópusi lepkék és pillangók között sétálhatunk, mintha csak Costa Ricában lennénk

10perc.hu
2024. 05. 27.
Trópusi lepkék és pillangók között sétálhatunk, mintha csak Costa Ricában lennénk

Hétvégén megnyitotta kapuit a Fővárosi Állat- és Növénykert Lepkekertje, ahol tizennyolc trópusi lepkefaj több száz egyedét láthatja a nagyközönség.

A Fővárosi Állat- és Növénykert tájékoztatása szerint, a Lepkekert újra megnyitotta kapuit, ahol a látogatók 18 különböző színpompás trópusi lepkefajt és pillangót csodálhatnak meg. Az izgalmas látnivalók között a lepkék bábból való kikelése is megfigyelhető, ami különleges élményt nyújt.

A Lepkekert szezonálisan látogatható június elejétől szeptember végéig, időjárástól függően akár október közepéig is. Idén a kert már május 25-26-án, gyermeknap alkalmával megnyit. A majdnem negyedszázados múltra visszatekintő Lepkekert 2014 óta jelenlegi helyén várja a látogatókat.

A 240 négyzetméteres bemutatóhelyen 1200 köbméternyi légtérben lehet sétálni a trópusi lepkék között. A látogatók közvetlen közelről figyelhetik meg ezeket a csodás teremtményeket repülés, pihenés és táplálkozás közben. 

A lepkék természetes élőhelyükhöz hasonló környezetben találhatók, köszönhetően a sétányrózsáknak és csillagcsokroknak, amelyek nektárja különösen kedves számukra. Ezen kívül tillandsiák, broméliák és orchideák is díszítik a kertet.

A kert közepén található bábszekrény különleges látványosság, ahol a lepkék bábból való kikelését is megfigyelhetik a látogatók. Az állatgondozók rendszeresen kinyitják a bábszekrény ajtaját, hogy a frissen kikelt lepkék szabadon repülhessenek. Egy érdekes kisfilm is készült a lepkebábok szállításáról és gondozásáról, amely online elérhető.

Arra kérik a látogatókat, hogy ne zavarják a törékeny lepkéket, mindenki nézzen a lába elé, és kövesse a „mindent a szemnek, semmit a kéznek” elvet.

Főkép forrása:
Fővárosi Állat- és Növénykert Facebook oldala
Címkék:
#Napijóhír

További cikkek