Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Szórakozás

Bagett illatú bélyeg kapható Franciaországban

10perc.hu
2024. 05. 22.
Bagett illatú bélyeg kapható Franciaországban

Franciaországban illatos bélyeggel ünneplik a nemzeti étel örökségét.

Több mint 600 000 illatos bélyeget bocsátott ki Franciaország a kézműves bagett ünneplésére. A "Le Carré d'encre" párizsi papírbolt szerint a bélyegeknek "pékség illata" van - közölte a BBC.

A bélyegek 1,96 euróba kerülnek, a La Poste adta ki őket, és egy piros-fehér-kék szalaggal díszített bagett látható rajtuk. A tinta, amivel készülnek mikrokapszulákat tartalmaz, ennek köszönhetően finom illatot árasztanak. A bélyegeket pénteken bocsátották forgalomba, Szent Honoré napján, a pékek és cukrászok védőszentjének napján.

A bagett 2022-ben felkerült az UNESCO örökségi listájára, a francia kultúra szimbóluma, és a francia emberek mindennapi kenyere. A La Poste honlapján a bagett "életünk kenyere, gasztronómiánk szimbóluma, kultúránk ékköve" néven szerepel.

Damien Lavaud, a Philaposte nyomdász a francia médiának elmondta, hogy a parfümös tintával való munka kihívást jelentett. "Ez az illat kapszulázva van. Más gyártótól vásároljuk" - mondta. "A nehézség számunkra az, hogy ezt a tintát a kapszulák feltörése nélkül vigyük fel, hogy a vásárló dörzsölésével az illat felszabadulhasson."


 


További cikkek