Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Szórakozás

10 családi program a pünkösdi hosszú hétvégére

10perc.hu
2024. 05. 15.
10 családi program a pünkösdi hosszú hétvégére

Az előttünk álló pünkösdi hosszú hétvége tele van különleges programokkal, melyek ideálisak a családok számára is.

Ebben a cikkben összegyűjtöttük a tíz legizgalmasabb lehetőséget, hogy segítsünk megtalálni a legmegfelelőbbet. 

Pünkösdi ünnepünk a kereszténység egyik legfontosabb eseménye, melyet minden évben a húsvétot követő ötvenedik napon ünnepelünk. Ez az ünnep emlékeztet bennünket a Szentlélek eljövetelére és az egyház születésnapjára, így méltán tartják egyházi körökben a húsvét és karácsony után következő legfontosabb ünnepnek.

1. Balatoni hal- és borünnep Balatonfüred 2024

2024-ben ismét megrendezik a Balatoni Hal- és Borünnepet Balatonfüreden. A város szezonnyitó gasztronómiai fesztiválján májusban élvezhetjük a helyi borok kiváló ízeit, beleértve a legjobb szőlősgazdák nedűit is. Az esemény időpontja május 17. és 20. között lesz. A rendezvény keretében koncertek, borbemutatók és gasztronómiai élmények várják az érdeklődőket. A Tagore sétány nagyszínpadán minden este zenés programokkal várják a látogatókat. Emellett minden nap borbemutatók, borvásár és balatoni halak kóstolója is várja az érdeklődőket. 


2. Hőlégballon fesztivál Hajdúszoboszló 2024 és Délibáb kupa

2024 május 17-19. között Hajdúszoboszlón, a XI. Délibáb Kupa Hőlégballon Fesztiválon az ég színeit hőlégballonok festik majd. Reggel és este mindenki gyönyörködhet a színes látványban, ahogy a ballonok az ég felé szállnak. Csatlakozz egy lélegzetelállító kalandra a fürdővárosban!


3. Pünkösdi virágálom 2024 Székesfehérvár

Május 17-20. között Székesfehérvár belvárosa újra virágba borul a Pünkösd ünnepénA város virágkötő mesterei hat helyszínen alkotnak, közösen díszítik fel az Országalmát. A megnyitót követően néptáncosok vezetésével lehetőség nyílik körbejárni a helyszíneket, míg a Városház téren koncertek és családi programok várják a látogatókat.

4. Badacsonyi pünkösdi sétahajózás 2024

Május 18-án (szombaton) és 19-én (vasárnap) ismét vár minden érdeklődőt a Badacsonyi Pünkösdi Sétahajózás, melynek helyszíne a 8261 Badacsony-Badacsonytomaj-i kikötő. Az élmény és kikapcsolódás jegyében a BAHART hajóin számos programlehetőséget kínálnak. A sétahajózás alatt egy órányi kellemes úton gyönyörködhetnek a látogatók a Balaton szépségeiben és a part menti látnivalókban. A visszatérés után felfrissülten térhetnek vissza az utasok a kiindulóhelyre. 


5. Pünkösd nyitott pincék 2024 Somló

A Pünkösd Nyitott Pincék esemény során lehetőség lesz részt venni egy sétáló pincetúrán, ahol megtekinthetők a Somló kis kézműves pincészeteinek borai. Kóstolásból nem lesz hiány, ugyanis egészen az új és óborokon át a Juhfarokig, széles választék várja a látogatókat. Az Inhauser Pincészetben pedig finom ételek várnak, mint az eredeti smookeres BBQ malac császár vagy a kemencés pizza. A programra nincs belépődíj, és nem kell poharakat vásárolni. A program időpontja május 17-20.

Inhauser Pincészet & Restaurant & Guesthouse Facebook oldal

6. Székely gyors 2024 - pünkösdi zarándokvonat székelyföldre

A 2024-es Pünkösdi hétvégén is útra kel a Székely Gyors és a Csíksomlyó Expressz, hogy magával ragadja az igaz szívű magyarokat a Csíksomlyói Mária Ünnepre és a Gyimesekbe vezető zarándoklatra. Az Össznemzeti Zarándokvonatban több mint másfél ezren vesznek részt, élvezve az idegenvezetők tájékoztatását, a vonat zenekarának népzenéjét és az étteremkocsik kínálatát. Az út során a vonat díszes lobogókkal érkezik meg Aradra és Sepsiszentgyörgyre, ahol a helybeliek ünnepélyes fogadtatással várják. Az út csúcspontja a csíksomlyói szentmise, ahol a zarándokok együtt imádkoznak félmillió társukkal. Vasárnap a program résztvevői eljutnak Gyimesbükkre, hogy a Rákóczi vár közelében ünnepeljenek.

7. Pünkösdi pince piknik a Baji szőlőhegyen

Május 17-én (péntek) és május 19-én (vasárnap) ismét nyitva állnak a Baji Boros Pincék kapui a látogatók előtt a Baji Szőlőhegyen. Megcsodálhatjuk a Neszmélyi Borvidék szépségeit és megízlelhetjük a helyi borokat a pünkösdi pikniken! Pincelátogatások, borkóstolók és ínycsiklandó falatok várják az érdeklődőket, hogy együtt ünnepeljék meg a nyár kezdetét!


8. Pünkösdi hétvége Tiszafüreden

A Tisafüredi pünkösdi hétvégén kiváló lehetőség nyílik arra, hogy egyéni barangolással a látogatók felfedezzék az Örvényi Pákász Tanösvényt. A rendezvényre történő regisztráció lehetőséget biztosít a részvételre, és kiemelt ajánlatként szolgál az érdeklődők számára. Az esemény időpontja 2024. május 18. és 20. között lesz, a helyszín pedig a Szabics Kikötő és Szabadidőpart, amely Tiszafüreden található. A Tisza-tó környéke gazdag természeti szépségekben, és a pünkösdi hétvége ideális lehetőséget kínál arra, hogy a résztvevők felfedezzék ezt a vidéket. A barangolás során a résztvevők megismerhetik az Örvényi Pákász Tanösvényt és a Tiszavirág Ártéri Sétautat, valamint közvetlen közelről megcsodálhatják a Tisza-tó élővilágát. Gyalogtúrák mellett egyéni csónakázás is lehetséges, melyet a Szabics Kikötő szervez.

9. Balaton vadgasztro fesztivál 2024 Csopak

Május 18-án (szombattól) május 20-ig (hétfőig) kerül megrendezésre a II. Balaton Vadgasztro Fesztivál Csopakon, pontos címe a Strand parkoló, 8229 Csopak. Az esemény Pünkösd hétvégéjén várja a látogatókat, akik finom vadételek mellett élvezhetik a solymász, agár- és vizslabemutatókat, ilyászatot és főzőversenyt. A GrillFeszt csapata is csatlakozik az eseményhez, így széles gasztronómiai kínálat, kézműves vásár és gyermekprogramok is várják a vendégeket. A belépés ingyenes és kutyabarát, így mindenképpen érdemes ellátogatni. Vasárnap és hétfőn a piactéren különböző vadból készült kolbászokat, szalámikat és húsos termékeket is vásárolhatnak az érdeklődők. Mindenkit szeretettel várnak 2024. május 18-20 között Csopakon, a II. Vadgasztro Fesztiválon.


10. Pünkösd Dunavarsány 2024. Családi piknik a Brendon Beach-en

Május 20-án, hétfőn, Dunavarsány varázslatos tájain, a Brendon Beach homokos partjainál családi piknik vár minden érdeklődőt. Az esemény 2336 Dunavarsányban kerül megrendezésre. A kellemes napon rengeteg programlehetőség várja a család apraját és nagyját egyaránt. Kezdve hatalmas ugrálóvárral, mely a gyerekek örömét fogja szolgálni, egészen ügyességi játékokig és ninja warrior pályáig, ahol mindenki kipróbálhatja ügyességét és erejét. A kreatív sátorban alkothatnak a művészek, míg a sportolás szerelmesei találnak maguknak elfoglaltságot a különféle sporteszközökkel. Az aktív nap folyamán lehetőség lesz lovaglásra is, hogy mindenki megtapasztalhassa a lovak nyújtotta szabadság élményét. És hogy a hangulat folyamatosan fennmaradjon, Dj Janó gondoskodik majd a legfrissebb slágerekről, hogy a család ne csak aktívan, de vidáman is tölthesse az időt a pikniken.


További cikkek