388.98 Ft

363.60 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Szórakozás

Megrendezik a világ első, MI által létrehozott nőknek szóló szépségversenyét

10perc.hu
2024. 04. 20.
Megrendezik a világ első, MI által létrehozott nőknek szóló szépségversenyét

Az első olyan szépségverseny közeleg, ahol a versenyzők nem emberek, hanem mesterséges intelligencia által tervezett női alakok.

Májusban kerül megrendezésre az első szépségverseny, ahol a versenyzők nem mások, mint mesterséges intelligencia által generált női alakok. Ez a rendkívüli esemény, amelyet a Fanvue cég szervez, a World AI Creator Awards (WAICA) néven fut. A verseny célja, hogy felhívja a figyelmet az AI által tervezett tartalmak fejlődésére és az online jelenlét fontosságára - írja a Mirror.

A versenyre több ezer MI által generált női alak jelentkezett, amelyeket egy speciális zsűri vizsgál meg. Nemcsak a virtuális szépséget értékelik, hanem azt is, hogy milyen technológiával hozták létre az adott alakot, valamint mennyire aktív az online térben. Ez az esemény lehetőséget teremt arra, hogy a tartalomgyártók és kreatívok új szintre emeljék az AI által generált tartalmakat.

Tavaly év végén Emily Pellegrini például azzal vált híressé, hogy a rajongói üzenetet küldtek neki, mert azt hitték, hogy egy igazi lány, majd kiderült, hogy nem is létezik.

Emily Pellegrini Facebook oldal

Az ötlet mögött komoly üzenet rejlik. A verseny rávilágít arra, hogy az AI által generált tartalmak nemcsak a jövő, hanem már a jelen részei. A virtuális szépségverseny lehetőséget teremt arra, hogy a technológia és a kreativitás összehangoltan működjenek egy olyan világban, ahol az online jelenlét és a tartalom kulcsfontosságú.

Az eseményen olyan személyiségek vesznek részt, mint Lord Alan Sugar pr-tanácsadója és Sally Ann Fawcett, Anglia szépségverseny-történésze. Ez az első lépés egy olyan világ felé, ahol az AI által generált tartalmak egyre nagyobb szerepet játszanak az online térben. 

Bár néhányan kritizálják az eseményt, mondván, hogy ez tovább növelheti az irreális szépségideálokat, mások szerint ez egy lépés az AI által generált tartalmak elfogadása felé. A verseny győztese jelentős pénzjutalomban részesül, valamint lehetőséget kap arra, hogy tovább növelje online jelenlétét.

Főkép forrása:
Emily Pellegrini Facebook oldal

További cikkek