Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Szórakozás

Majka: „Huszonéves suhancok, akik milliárdokkal a zsebben jaszkariznak”

10perc.hu
2023. 10. 01.
Majka: „Huszonéves suhancok, akik milliárdokkal a zsebben jaszkariznak”

A rapper-műsorvezető nemrégiben Hajdú Péter műsorában tett őszinte vallomást a magyar társadalomról, kifejezve aggodalmát az ország jelenlegi helyzetével kapcsolatban.

A Blikk megírta, hogy a beszélgetés során a politika és a média szerepe is terítékre került. Hajdú Péter azzal kezdte a témát, hogy nem érzi, hogy Magyarországon vagy a magyar médiában diktatúra lenne.

"Vannak olyan dolgok a magyar médiában szerintem, amik kérdőjelesek, és azt mindenféleképpen orvosolni kéne. Például engem zavar az, hogy az egyszerű embereket, a billegő embereket, milyen hírekkel és történetekkel próbálják befolyásolni. Ez engem zavar” - felelte Majka.

Majka úgy véli, hogy Magyarországon egy kényelmetlen életet eredményezhet ez a hozzáállás, és a közlési módot nem egyenesnek, sőt erkölcstelennek tartja. A rapper azt szeretné, ha olyan országban élhetne, ahol nem kell aggódnia a cenzúra miatt, és a szólásszabadság alapvető értékként élne.

Nem kerülhették meg Majka és Molnár Tamás rendszerkritikus dalát, az Azt beszélik a városban-t sem. Hajdú szerint diktatúrában Majka már repült volna a TV2-től. A rapper szerint nem kellett cenzúrázniuk a dalt, de azért voltak az ismeretségi köréből, akik megkérdezték, nem tart-e a következményektől. 

Az oligarchákról Hajdú Péter úgy vélekedett, hogy mindkét oldalon vannak, és Majkának sincs olyan nagy problémája velük – a baloldallal annál inkább. „Nem az oligarchákkal van baj. Nekem azzal nincs bajom, a világ így működik, hogy ha én vagyok hatalmon, azt generálom, azt építem, ami az én jelenlétemet erősíti. Plusz, kell hozzá egy szakértelem, de az, hogy vannak olyan fiatal feltörekvő huszonéves suhancok, akik milliárdokkal a zsebben jaszkariznak, meg viselkednek úgy, ahogy viselkednek, paroliznak, 500 milliós órával a kezén. (…) Létezik a másik oldal, ezek a nagy baloldaliak, akiknek az elmúlt 12 évben nemhogy B, de még A-tervük sem volt, mit kéne csinálni ezzel az országgal, és ugyanezt csinálták előtte. Ugyanúgy csináltak egy csomó disznóságot, és most ők ugatnak ezekről, hogy mit csinálnak. Ez a gusztustalan dolog” – ecsetelte a zenész.

Főkép forrása:
YouTube/Frizbi

További cikkek