Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Szoboszlai Dominik visszatér Lipcsébe a Bajnokok Ligájában

10perc.hu
2024. 10. 22.
Szoboszlai Dominik visszatér Lipcsébe a Bajnokok Ligájában

A 2024–2025-ös Bajnokok Ligája harmadik fordulójában Szoboszlai Dominik visszatér Lipcsébe.

A 2024–2025-ös Bajnokok Ligája izgalmaival telített héten a futballrajongók számára kiemelt eseménynek számít Szoboszlai Dominik visszatérése Lipcsébe, ahol a Liverpool az RB Leipziggel találkozik. A sorozat harmadik fordulójában a csúcsrangadók között szerepel a Barcelona és a Bayern München összecsapása, mely a múltbeli rivalizálás újabb fejezetét nyitja meg. A mérkőzés külön érdekessége, hogy három magyar játékos is részt vesz, és a két csapat eddigi összecsapásai során a Barcelona a Bayern München mumusa lett - közölte az Index.

A héten újra beindul a Bajnokok Ligája, és az egyik legnagyobb várakozással övezett mérkőzés a BL-döntő visszavágója, ahol a Real Madrid és a Borussia Dortmund csap össze. A legutóbbi döntőben a madridiak a hajrában szerzett góljaikkal 15. alkalommal hódították el a trófeát, míg a Dortmund a nyáron jelentős változásokon ment keresztül. Két kölcsönjátékosuk távozása mellett, a csapat új erőket is szerződtetett, hogy javítson eddigi teljesítményén. Különösen figyelemre méltó Maximilian Beier érkezése, akinek vételára 28,5 millió euróra rúgott.

A Real Madrid soraiban is történt átalakulás: Toni Kroos visszavonulása és Kylian Mbappé érkezése hatalmas változásokkal járt. Szoboszlai Dominik visszatérése a Lipcsébe való mérkőzésre szintén érdekes, mivel korábban ő is a RB Leipzig játékosa volt, és az előző szezonban a Liverpool színeiben több mint 50 gólt szerzett. A Liverpool csapatával szemben az RB Leipzig nem tudott eddig kedvező eredményeket elérni a BL-ben, hiszen a két csapat legutóbbi mérkőzésein a Liverpool dominált.

A Barcelona és a Bayern München találkozója szintén sokak figyelmét felkelti, hiszen a két csapat múltbeli összecsapásainak eredményei a Bayern München javára billentek, hiszen eddig 11 alkalommal győztek a katalánokkal szemben. Thomas Müller eddigi teljesítménye figyelemre méltó, hiszen már nyolc gólt lőtt a Barcelona ellen, és Robert Lewandowski is felkerült a góllövőlistára.

A szerdai mérkőzés különleges élményt ígér, hiszen a magyar válogatott játékosai is pályára lépnek, köztük Szoboszlai Dominik, aki a Liverpool csapatát erősíti, valamint a Leipzig színeiben szereplő Gulácsi Péter és Willi Orbán.




Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek