Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Klubvilágbajnok lett a veszprémi kézilabdacsapat

10perc.hu
2024. 10. 04.
Klubvilágbajnok lett a veszprémi kézilabdacsapat

A Veszprém HC férfi kézilabdacsapata hosszabbítás után nyerte meg a klubvilágbajnokságot, miután 34-33-ra legyőzte a német SC Magdeburgot.

A Veszprém HC sikeresen megnyerte az Egyiptomban rendezett férfi kézilabda klubvilágbajnokságot, miután a döntőben hosszabbításban 34-33-ra legyőzte a német SC Magdeburgot, ezzel megszerezve a klub második világbajnoki címét - közölte a 24.hu.

A magyar csapat a csoportkörben kiemelkedő teljesítményt nyújtott, a brazil Taubatét 26 góllal, míg az egyiptomi Zamaleket hét góllal verte, mielőtt az elődöntőben ötgólos győzelmet arattak a Bajnokok Ligája-címvédő Barcelona ellen. 

A döntőben a Veszprém kezdetben 3-0-ra vezetett, de a Magdeburg felzárkózott, és a szünetre csupán egy gól volt a különbség. A második félidőben a Veszprém négy góllal is vezetett, de végül a 60 perc elteltével 28-28-ra végződött a mérkőzés. A hosszabbítás során a Magdeburg egyszer vezetett, de a Veszprém végül megnyerte a találkozót, ezzel megszerezve a klubvilágbajnoki címet. Az idei tornán a Veszprém második alkalommal szerepelt, korábban, 2015-ben ezüstérmet nyert.


Főkép forrása:
Veszprém Handball Club (Facebook)
Címkék:
#Kézilabda

További cikkek