Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Bodó Richárd utolsó másodperces gólja hozta meg a Szeged BL-győzelmét

10perc.hu
2024. 09. 27.
Bodó Richárd utolsó másodperces gólja hozta meg a Szeged BL-győzelmét

Bodó Richárd győztes gólja hozta meg a Szeged sikerét a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában.

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában a Szeged hazai pályán 33-32-re győzte le a francia HBC Nantes csapatát. A szoros mérkőzés utolsó másodperceiben Bodó Richárd bombagólja döntötte el a találkozót, ezzel biztosítva a győzelmet a szegediek számára.

Ünneplés és köszöntés Matej Gabernek

A mérkőzés különleges pillanata volt, amikor a szegedi közönség és a klub vezetősége ünnepélyesen köszöntötte a korábbi játékost, Matej Gabert. A világbajnoki bronzérmes szlovén beálló nyolc év után távozott a Szegedtől, ahol három bajnoki címet és egy Magyar Kupát nyert. Távozása ellenére nagy ovációval fogadták, mielőtt pályára lépett korábbi csapata ellen.

Változatos első félidő, kisebb bírói hibákkal tarkítva

A hazaiak lendületesen kezdték a mérkőzést, és hamar 3-0-s vezetésre tettek szert. A Nantes csapata azonban gyorsan egyenlített, és mindkét oldalon sok hiba, valamint néhány bírói tévedés is színesítette az első játékrészt. A félidő végére a Szeged kétgólos előnyt (16-14) szerzett, bár emberelőnyben még gólt is kaptak.

Bodó Richárd vezetésével fordított a Szeged

A második félidő elején a Nantes újabb 3-0-s szériával nemcsak egyenlített, de először a vezetést is átvette. A szegediek azonban Bodó Richárd remek formájának köszönhetően fordítottak. A vendégcsapat továbbra is tartotta a lépést, köszönhetően Aymeric Minne és Valero Rivera góljaival, de a hazaiak jól reagáltak a helyzetre.

Sebastian Frimmel büntetői és izgalmas hajrá

A hajrában különösen izgalmassá vált a mérkőzés. A szegedi balszélső, Sebastian Frimmel három büntetőt értékesített rövid idő alatt, miközben a játék sokszor állt szabálytalanságok miatt. A végjátékban a vendégek kapusa, Ignacio Biosca García kivédte Mario Sostaric ziccerét, azonban a Szeged emberelőnybe került az utolsó percekre. Bár úgy tűnt, hogy a franciák támadhatnak a győzelemért, elveszítették a labdát, és a Szeged kivárt, majd Bodó egy másodperccel a vége előtt betalált.

Játékosok teljesítménye és statisztikák

Mario Sostaric hét, Bodó Richárd, Sebastian Frimmel és Bánhidi Bence öt-öt góllal járultak hozzá a Szeged győzelméhez, míg Tobias Thulin kapus hét védéssel segítette csapatát. A Nantes oldalán Valero Rivera tíz, Aymeric Minne hat gólt szerzett, míg Ignacio Biosca García öt, Ivan Pesic pedig két védést mutatott be.

A két csapat eddig kilencszer találkozott egymással, és a mostani győzelem a harmadik szegedi siker volt, öt Nantes-győzelem és egy döntetlen mellett.

A folytatás: Szeged és Veszprém BL-programja

A Szeged két győzelemmel és egy vereséggel áll a csoportkörben, következő mérkőzését október 9-én játssza a horvát PPD Zagreb vendégeként. Eközben az ugyancsak két győzelemmel és egy vereséggel álló Veszprém október 10-én fogadja a román bajnok Dinamo Bucuresti csapatát a csoportkörben.

Főkép forrása:
OTP Bank-PICK Szeged/Sólya Eliza

További cikkek