Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Varane befejezi profi futballkarrierjét a sérülések miatt

10perc.hu
2024. 09. 25.
Varane befejezi profi futballkarrierjét a sérülések miatt

Raphaël Varane bejelentette, hogy 31 évesen visszavonul a profi futballtól, miután sérülésekkel küzdött. Utolsó csapata a Como volt.

Raphaël Varane, a francia labdarúgó és volt Manchester United védő, 31 évesen bejelentette, hogy visszavonul a profi futballtól - írja a Sport365. A döntést a visszatérő sérülések miatt hozta meg, amelyekkel nem tudott megbirkózni. Varane utolsó csapata a Como volt, ahová ingyen igazolt júliusban, de debiútja után, a Sampdoria ellen ismét térdsérülést szenvedett.

Az Instagramon közzétett üzenetében Varane kifejtette: 

„Azt mondják, minden jónak véget kell érnie.” 

Beszélt a karrierje során megélt érzelmekről és kihívásokról, valamint a büszkeségéről, amit a különleges pillanatok jelentettek számára.

Varane pályafutását a Lensnél kezdte, ahol egy szezont töltött az első csapatban, majd 2011-ben a Real Madridhoz igazolt. 10 év alatt 18 trófeát nyert, köztük három La Liga-címet és négy Bajnokok Ligája trófeát. 2021 nyarán 34 millió fontért csatlakozott a Manchester Unitedhez, ahol 95 alkalommal lépett pályára, és 2022-ben megnyerte a Carabao-kupát. Utolsó mérkőzése a Manchester City elleni FA-kupa-döntő volt májusban.

A francia válogatottban 2013 óta 93 meccsen játszott, és nyert világbajnokságot 2018-ban és Nemzetek Ligáját 2021-ben. Varane az üzenetében köszönetet mondott minden klub szurkolóinak, csapattársainak és edzőinek: „Tiszta szívemből köszönöm, hogy különlegesebbé tették ezt az utat.”

A poszt végén utalt arra, hogy marad a Como csapatánál, de a jövőbeni szerepéről nem árult el részleteket. Az üzenete így zárult: „Köszönöm, futball. Szeretettel, Rapha.”

Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek