Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Lékó Péter: Fantasztikus élmény volt a sakkolimpián

10perc.hu
2024. 09. 24.
Lékó Péter: Fantasztikus élmény volt a sakkolimpián

Lékó Péter a sakkolimpián a magyar csapat tagjaként versenyezve hangsúlyozta, hogy korai a folytatásról beszélni, de fantasztikus élmény volt.

Lékó Péter, a versenysakkhoz öt év után visszatérő nagymester, a vasárnap befejeződött sakkolimpián kiemelte, hogy bár még korai a folytatásról beszélni, rendkívüli élmény volt a magyar válogatott tagjaként versenyezni - írja az MTI.

"A magyar szövetség rendkívüli erőfeszítéseket tett és ha ebben a szellemben folytatja, ez a csapat rendkívül erős lehet"

– mondta.

Lékó ugyanakkor elárulta, hogy nem élvezte a partik során átélt stresszt és idegi megterhelést, ami komoly kihívást jelentett számára. „Öt éve nem véletlenül vett más irányt a karrierem” – tette hozzá, utalva szakkommentátori és felkészítői munkájára.

A magyar válogatott 11. helyen végzett a budapesti sakkolimpián, de Lékó szerint a csapat ennél többet érdemelt volna, hiszen végig a világ legjobbjai ellen játszottak. 

„A világ legjobbjai ellen ültünk asztalhoz és egyszer sem vallottunk szégyent”

– értékelte a csapat teljesítményét, amelynek tagja volt Rapport Richárd, Gledura Benjamin, Berkes Ferenc és Szjugirov Szanan is.

Lékó saját szereplésével nem volt teljesen elégedett, különösen egy vereség után, amely nagyon megviselte. „Nem azért tértem vissza, hogy ártsak a csapatnak, hanem hogy segítsem” – mondta, hozzátéve, hogy a fordulópontot számára a döntetlen Rámesbábu Praggnanandhával hozta el.

Magyarország először rendezett sakkolimpiát, melyen a férfi csapat a 11., a női csapat pedig a 14. helyen végzett.


Főkép forrása:
Kovács Géza Facebook

További cikkek