Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Agassi és Noah veszik át a stafétát a Laver-kupán 2025-től

10perc.hu
2024. 09. 23.
Agassi és Noah veszik át a stafétát a Laver-kupán 2025-től

A 2024-es Laver-kupa fontos mérföldkő lett a torna történetében, ugyanis Björn Borg és John McEnroe hetedik és egyben utolsó szereplésüket töltötték be csapatkapitányként.

A két legendás teniszező rivalizálása egy drámai összecsapásban csúcsosodott ki, amikor az európai csapat fordított és Carlos Alcaraz győzelmével legyőzte Taylor Fritzet, ezzel megszerezve a végső diadalt. Az intenzív finálé tükrözte a teniszpályán zajló legendás rivalizálásuk lényegét, amelyet a nagy tét, a drámai fordulatok és az ádáz verseny fémjelzett.” - közölte a Sport365 oldala.

A két ikonikus kapitány távozásával 2025-től Andre Agassi és Yannick Noah veszi át az irányítást, új energiát és friss perspektívát hozva a versenybe. Az Infosys ATP Stats adatai szerint Agassi 60 egyéni bajnoki címmel, köztük nyolc Grand Slam-trófeával rendelkezik, és széles körben generációja egyik legjobb játékosának tartják. A korábbi világelső háromszor is megnyerte a Davis-kupát az Egyesült Államokkal, valamint aranyérmet szerzett az 1996-os atlantai olimpián.

Noah, bár kevesebb egyéni címmel büszkélkedhet, kiemelkedő karriert futott be az ATP Touron, legemlékezetesebb eredménye pedig az 1983-as Roland Garroson született, ugyanis ő lett az első francia, aki megnyerte a Grand Slam-tornát. Edzői pályafutása is sikeres volt, háromszor vezette Davis-kupa-győzelemre Franciaországot.

Borg és McEnroe történelmi rivalizálásának lezárása után Agassi és Noah lép a színre, akik korábban kétszer is találkoztak egymással 1989-ben, mérlegük pedig 1-1.




Főkép forrása:
Laver Cup Facebook
Címkék:
#Tenisz

További cikkek