Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Újabb világklasszist igazolhat a PICK Szeged

10perc.hu
2024. 09. 06.
Újabb világklasszist igazolhat a PICK Szeged

Az OTP Bank-PICK Szeged tovább erősíthet a következő években: a 2025-ös nyártól Hampus Wanne, a világ egyik legjobb balszélsője csatlakozhat a csapathoz.

Hampus Wanne Szegedre tart?

Már korábban felröppentek a pletykák Wanne átigazolásáról, de a közelmúltban ismét fókuszba került a téma. - írja az Eurosport.

A svéd balszélső, aki jelenleg a Barcelonában játszik, 2025 nyarán szerződhet Szegedre. Johan Flinck, az Aftonbladet sportújságírója az X-oldalán arról írt, hogy az olimpia alatt megkérdezte Wanne-t a lehetséges átigazolásról, de a játékos csak sejtelmesen válaszolt: "Egyelőre nem kommentálom."

Flinck egyébként már korábban is pontos információkat közölt: egy évvel ezelőtt ő jelezte először, hogy Jim Gottfridsson a Szegedhez igazol. Ez a hír a közelmúltban hivatalosan is megerősítést nyert.

Hampus Wanne a világ egyik, ha nem a legjobb balszélsője. Pályafutását a svéd Aranäs csapatában kezdte, majd az Önnereds után a német Flensburg-Handewitthez igazolt 2013-ban. Az első szezonjában rögtön Bajnokok Ligáját nyert, és 2022-es távozásáig minden fontos német trófeát begyűjtött. Két évvel ezelőtt a Barcelona szerződtette, ahol újabb sikereket ért el, többek között idén is BL-győzelmet ünnepelhetett.

A svéd válogatottal szintén kiemelkedő eredményeket ért el: a 2021-es világbajnokságon ezüstérmet, míg 2022-ben Európa-bajnoki címet szerzett. Emellett további Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmei is vannak. A 2021-es világbajnokságon és a 2022-es Európa-bajnokságon a legjobb balszélsőnek választották, akárcsak a 2022-es BL-szezonban.

A Pick Szeged további erősítései

A Pick Szeged jelenlegi balszélsőinek, Marin Jelinićnek és Sebastian Frimmelnek a szerződése is 2025-ben jár le, így a klub jelentős átalakulások előtt állhat. A Michael Apelgren és Jonas Källman vezette edzői stáb északi vonalon is tovább erősíthet, hiszen a csapatban már most is több skandináv játékos szerepel, köztük az izlandi Janus Daði Smárason, a norvég Magnus Abelvik Rød, valamint a svéd Tobias Thulin és William Bogojevic.

Flinck korábban már szóba hozta Óli Mittúnt is a Szegeddel kapcsolatban. A feröeri szupertehetség a szezon végén távozik a Sävehof csapatától, ahol az elmúlt években Apelgrennel dolgozott együtt.

A szegedi csapat jövő csütörtökön kezdi meg a Bajnokok Ligája-szereplését, amikor hazai pályán fogadja a német Magdeburg csapatát. Az új erősítésekkel a klub célja, hogy még versenyképesebbé váljon a nemzetközi porondon.

Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek