Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Messi kihagyja a párizsi olimpiát

10perc.hu
2024. 07. 03.
Messi kihagyja a párizsi olimpiát

Lionel Messi kihagyja a párizsi olimpiát, de az argentin válogatott négy világbajnokkal készül.

Lionel Messi nem vesz részt a 2024-es párizsi olimpián, de aggodalomra nincs ok, hiszen az argentin labdarúgó-válogatott négy világbajnok játékossal utazik a francia fővárosba. Javier Mascherano, az olimpiai nemzeti csapat edzője szerdán jelentette be, hogy Nicolas Otamendi, Julian Alvarez, Geronimo Rulli és Thiago Almada is a csapat tagjai lesznek. A négy játékos közül Otamendi, Alvarez és Rulli azok, akik 23 évesnél idősebbként szerepelhetnek az olimpiai válogatott 18 fős keretében - számolt be róla az Origo.hu.

Messi már néhány hete jelezte, hogy a jelentős plusz terhelés miatt nem vállalja az olimpiai részvételt. Az Inter Miami szupersztárja jelenleg az Egyesült Államokban zajló Copa Americán játszik az argentin válogatottal, ám combsérülése miatt kétséges, hogy pályára léphet-e a csütörtöki Ecuador elleni negyeddöntőben.

Az argentin olimpiai csapat a párizsi tornán Marokkóval, Irakkal és Ukrajnával került egy csoportba. Az olimpiai focitorna július 24-én kezdődik, mindössze tíz nappal a Copa América döntője után és hat helyszínen, Bordeaux, Nantes, Lyon, Marseille, Nizza és Párizs stadionjaiban zajlik majd.

A világbajnokok mellett több játékosra is várhat kettős terhelés, hiszen Valentín Barco (Brighton) és Alejandro Garnacho (Manchester United) is mindkét keretben szerepel.

Főkép forrása:
Northfoto
Címkék:
#Labdarúgás

Hirdetés

További cikkek