Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Nadal: Ha ez volt az utolsó alkalom, nagyon élveztem.

10perc.hu
2024. 05. 28.
Nadal: Ha ez volt az utolsó alkalom, nagyon élveztem.

Rafael Nadal kiesett a Roland Garros első fordulójában, Alexander Zverev győzelmével.

A Roland Garros első fordulójában a spanyol teniszező legenda, Rafael Nadal három szettben vereséget szenvedett Alexander Zverevtől. A mérkőzés, amely könnyen lehet, hogy Nadal utolsó szereplése volt a párizsi tornán, izgalmas és kiegyenlített csatát hozott, ahol a közönség végig hatalmas lelkesedéssel buzdította a spanyol játékost.

Nadal az első szettben nem mutatta legjobb formáját, sok hibát vétett, és könnyedén elveszítette a játszmát. Ezt követően azonban összeszedte magát és felvillantotta képességeit, ám a második szett rövidítésében alulmaradt. A harmadik szettben a spanyol klasszis 2:0-ra vezetett, de Zverev fordítani tudott egy bréknek köszönhetően, és innentől magabiztosan biztosította a győzelmet.

A találkozó utáni pillanatok érzelmesek voltak, a közönség és Zverev is állva tapsolták meg a spanyol teniszezőt. Nadal a pályán elmondta, hogy bár valószínűleg ez volt az utolsó mérkőzése a Garroson, nem zárta ki a visszatérés lehetőségét a párizsi olimpián. Megköszönte a támogatást és a közönség szeretetét, amelyet az évek során kapott.

Zverev győzelme különösen fontos volt számára, hiszen visszavágott a 2022-es évért. A mérkőzés során mindkét játékos magas színvonalon játszott, de végül Zverev mentálisan és fizikailag is felülmúlta Nadalt. A német teniszező a pályán nyilatkozva tiszteletét fejezte ki Nadal felé, mondván: "Ez megtiszteltetés volt. Ez nem az én pillanatom, hanem Rafáé."

Nadal további terveiről is beszélt, elmondta, hogy szeretne még célokat elérni, és reméli, hogy visszatérhet a pályára a párizsi olimpián. A spanyol teniszező számára a Roland Garros mindig is különleges hely volt, és ha ez volt az utolsó szereplése, méltó módon búcsúzott a tornától.

Ezzel a vereséggel véget érhet egy korszak a Roland Garroson, de Nadal karrierje még nem ért véget. A teniszkedvelők világszerte továbbra is remélik, hogy a spanyol visszatér és újabb emlékezetes pillanatokkal örvendezteti meg őket.

Főkép forrása:
Rafa Nadal Facebook oldala
Címkék:
#Tenisz

További cikkek