Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Felfüggesztették Csipes Ferencet Kozák Danuta posztja után

10perc.hu
2024. 05. 23.
Felfüggesztették Csipes Ferencet Kozák Danuta posztja után

Kozák verbális zaklatással vádolta meg Csipes Ferencet.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség sportfegyelmi eljárást indít Csipes Ferenc ellen, miután Kozák Danuta, a hatszoros olimpiai bajnok, tizenötszörös világbajnok és tizenhétszeres Európa-bajnok kajakozó egy Facebook-posztban verbális molesztálással vádolta meg az edzőt. A szövetség közleményében hangsúlyozta, hogy az ügy azonnali és alapos kivizsgálást igényel, ezért Csipes Ferencet ideiglenesen felfüggesztették edzői tevékenysége alól az eljárás lezárásáig - közölte a Telex.

Kozák Danuta posztjában részletesen beszámolt egy incidensről, amikor egy edző verbálisan molesztálta és sértegette őt. Kifejtette, hogy Csipes Ferenc az utóbbi három hétben folyamatosan bomlasztja a csapathajók versenyzőit, beleértve saját lányát is. Kozák a poszt végén kijelentette, hogy semmilyen formában nem hajlandó együttműködni Csipes Ferenccel.

Csipes Ferenc, aki 1988-ban nyert olimpiai bajnoki címet, jelenleg a Budapesti Honvéd Sportegyesület edzője. A klub ügyvezető elnöke, Gergely István, a 24.hu-nak nyilatkozva elmondta, hogy azonnal felállítottak egy fegyelmi bizottságot az ügy kivizsgálására. Hangsúlyozta, hogy minden érintettet meghallgatnak, és az esetleges fegyelmi döntést csak a teljes kivizsgálás után hozzák meg.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség hangsúlyozta, hogy Kozák Danuta a magyar sportélet kiemelkedő alakja, és minden támogatást megadnak számára, hogy méltó módon fejezze be pályafutását a párizsi olimpián. A szövetség szerint az ilyen súlyos vádak megfelelő kezelése elengedhetetlen a sport tisztaságának megőrzése érdekében. 

Kozák Danuta teljes posztja itt tekinthető meg:


Főkép forrása:
Kozák Danuta (Facebook)
Címkék:
#Kajak-kenu

Hirdetés

További cikkek