391.64 Ft

365.34 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Kína újra megnyitja a Mount Everestet a külföldi hegymászók előtt

10perc.hu
2024. 04. 05.
Kína újra megnyitja a Mount Everestet a külföldi hegymászók előtt

A világjárvány óta Kína először engedélyezi a külföldi hegymászók számára, hogy Tibeten keresztül elérjék a Mount Everestet.

A Mount Everest, a Föld legmagasabb csúcsa (8848,86 méter), 2024-ben újra megnyitja kapuit a külföldi hegymászók előtt a tibeti útvonalon. Ez a lenyűgöző lehetőség egyedülálló alkalmat ad a hegymászóknak, hogy a kevésbé zsúfolt északi oldalról hódítsák meg a csúcsot.

A bérletek megszerzéséhez a hegymászóknak a Kínai Tibeti Hegymászó Szövetséggel (CTMA) kell kapcsolatba lépniük. A szezonális árlista várhatóan hamarosan elérhetővé válik a CTMA honlapján. A bérlet ára a jakok, a helyi idegenvezetők, a fordítók és a Lhászából az Everest alaptáborába történő szállítás költségét is tartalmazza.

A hegymászásra legalkalmasabb időszak április vége és május közepe között van. A hegymászóknak előzetes akklimatizációt kell végezniük, hogy felkészüljenek a nagy magasságra.

A tibeti útvonal biztonságosabbnak számít, mint a nepáli oldal, és kevesebb szeméttel és erózióval jár. A kínai oldal kevésbé zsúfolt, ami jobb hegymászási élményt nyújthat - írja a CNN Travel.

Címkék:
#Kína

További cikkek