392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Csoboth Kevin minél hamarabb újra a válogatottba szeretne kerülni

10perc/MTI
2024. 03. 27.
Csoboth Kevin minél hamarabb újra a válogatottba szeretne kerülni

A fiatal játékos csapatának oldalán nyilatkozott.

Az utóbbi időben mutatott teljesítménye miatt saját bevallása szerint nem érdemelte meg, hogy behívják a magyar labdarúgó-válogatott keretébe, de mindent elkövet azért, hogy újra a nemzeti együttes tagja lehessen Csoboth Kevin, az Újpest támadója.

A 23 éves futballista a lila-fehér klub honlapjának adott interjúban beszélt erről, és hozzátette, természetesen nem érintette jól, hogy kimaradt a törökök és a koszovóiak elleni barátságos meccsekre készülő válogatott keretből.

"Amelyik játékos azt mondja, hogy nem érinti rosszul, amikor kikerül a válogatottból, az hazudik. Helyén kellett kezeljem, édesapám ugyanezt mondta, ő az egyik legnagyobb kritikusom. Azon kell lennem, hogy mielőbb visszakerüljek."

Elmondta azt is, hogy négyszemközt egyeztetett Mészöly Géza újpesti vezetőedzővel, akivel megegyeztek abban, hogy mindkettejüknek az Újpest "a prioritás", a válogatottba pedig a klubcsapaton keresztül vezet az út.

"Ő is tisztában van vele, hogy mostanában nem úgy játszottam, ahogy valójában tudok, ezért többször is a padról segítettem a csapatot. Átbeszéltük, hogyan lehetnék jobb, a külön edzésmunka ehhez hozzátartozik. Egyértelmű, hogy a helyzetkihasználásomat kell a leginkább javítani, hiszen minden meccsen odakerülök a kapu elé, és ha ezekből csak egy-kettőt belőnék, már teljesen más lenne a csapat és az én szituációm is" - fogalmazott Csoboth.

A hatszoros válogatott futballista elismerte, Mészöly jól döntött, amikor bizonyos mérkőzéseken csereként számított rá, és Csoboth szerint egy-egy játékosnak azt is meg kell tapasztalnia, hogy milyen érzés, amikor kikerül a kezdőcsapatból.

"Mindenkivel megvan a maga kis konzultációja, ellát minket tanácsokkal. Kiváló szakember és mentor, a legmagasabb polcra helyezem, csak jókat tudok róla mondani. Megváltozott a hangulat mióta itt van, utoljára akkor éreztem hasonlót, amikor év elején nyertük a mérkőzéseket és a tabella elején voltunk" - mondta Mészölyről a támadó, aki szeretne ott lenni a magyar válogatott Európa-bajnokságra utazó keretében. Csoboth a klubjával kapcsolatban is megfogalmazta kívánságait. "Szeretném, ha az újpesti futball újra olyan sikeres lenne, mint régen, így jó lenne nyerni egy bajnoki címet itt."

Az OTP Bank Ligában jelenleg kilencedik Újpest a második helyen álló Paks vendége lesz a 26. forduló vasárnapi játéknapján.

Főkép forrása:
Újpest FC hivatalos oldala
Címkék:
#Labdarúgás

További cikkek