Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Elátkozva! Sorra dőlnek ki a magyar labdarúgó-válogatott kulcsjátékosai

10perc.hu
2023. 10. 27.
Elátkozva! Sorra dőlnek ki a magyar labdarúgó-válogatott kulcsjátékosai

Willi Orban, Fiola Attila és Varga Barnabás után Sallai Roland is megsérült, lassan nem marad játékosa Marco Rossinak a hátralévő Eb-selejtezőkre.

Úgy tűnik, valaki elátkozta a magyar labdarúgó-válogatottat. Ugyanis rövid időn belül három kulcsjátékosa dőlt ki. Előbb a védelem oszlopa, Willi Orban szenvedett térdsérülést, aminek köszönhetően hetekre kidőlt az RB Leipzig védője. Majd következett a fehérvári Fiola Attila bokasérülése - ő helyettesítette Orbant -, aki szintén hosszú időre harcképtelen lett.

Aztán a legújabb gólfelelős, Varga Barnabásnak lett izomszakadása. Az idei évben már 40 gólnál járó csatár az orvosi diagnózisa szerint hét-nyolc hét múlva térhet vissza a Fradi centere. Hogy mit is jelent Varga hiánya, azt megmutatta a Ferencváros Genk elleni csütörtök esti Konferencia-liga csoportmeccse…

És ha ez nem lenne elég, tegnap a szerbek ellen bombagólt lövő Sallai Roland is megsérült a Topolya elleni, csütörtöki Európa-liga-mérkőzésen. A támadó kezdőként lépett pályára a vendégeknél, de csak bő húsz percet játszott, mert egy jobbról érkező szabadrúgásnál a hosszú oldalon fejelt kapu mellé, majd ő maga túlfutott az alapvonalon és a combját fájlalta, azután pedig le is kellett cserélni.

„Elindultam sprintben és éreztem, hogy beszúrt az egyik lépésnél. Remélem, nem túl súlyos, de csak holnap lesz pontos diagnózis" - nyilatkozott az SC Freiburg támadója az M1 aktuális csatornának. Az első diagnózis szerint 3-4 hét kihagyás várhat rá, ez pedig azt jelenti, hogy Bulgária ellen – ahol egy pont megszerzése a kontinensviadalra való kijutást jelenti – idegenben négy kulcsjátékosát is nélkülözni lesz kénytelen Marco Rossi.

Főkép forrása:
MTI/Illyés Tibor
Címkék:
#Labdarúgás

További cikkek