391.64 Ft

365.34 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Hihetetlen magyar teniszsiker! Marozsán háromszoros GS-döntőst verve negyeddöntős Sanghajban

10perc.hu
2023. 10. 10.
Hihetetlen magyar teniszsiker! Marozsán háromszoros GS-döntőst verve negyeddöntős Sanghajban

A világranglistán 91. magyar játékos a 8,8 millió dollár (3,3 milliárd forint) összdíjazású keménypályás sanghaji férfi tenisztornán 7:6 (7-3), 3:6, 6:4-re legyőzte a világranglistán kilencedik Casper Ruud-öt.

Marozsán Fábián bejutott a sanghaji ezres mesterversenyen a negyeddöntőbe, ezzel folytatja elképesztő menetelését. A világranglistán 91. magyar játékos eddigi három mérkőzésén rendre nála előrébb rangsorolt ellenfeleket búcsúztatott: a nyitókörben a francia Arthur Rinderknech-t (66.), majd az ausztrál Alex De Minaurt (11.), vasárnap - 24. születésnapján - pedig a szerb Dusan Lajovicot (55.).

A 16 között minden eddiginél nehezebb feladat várt rá, mivel a háló túloldalán a világranglistán kilencedik Casper Ruud állt, aki már három Grand Slam-döntővel büszkélkedhet. Első találkozójukra a Qizhong Forest Sports City Arenában került sor, amely 13 800 férőhelyével Ázsia harmadik legnagyobb teniszstadionja.

A nem hivatalos élő világranglistán már 77. Marozsán könnyedén tartotta a sorozatban 108. hete top 10-es ellenfél tempóját, és fantasztikus játékkal 7:6 (7-3), 3:6, 6:4-re legyőzte a norvég világsztárt. "Remekül megy a játék itt, elégedett vagyok. Az első szettnek nagyon örültem, a második már kevésbé volt könnyű, és a harmadik is nagyon kemény volt. Nem figyelem, hogy ki áll a háló túloldalán, csak játszom a saját teniszemet. A rövidítéseim ezúttal is többnyire bejöttek, sokat gyakorlom őket, bár kétségtelen, hogy salakon jobban működnek" - nyilatkozta a pályán Marozsán Fábián.

A negyeddöntőben a 16. kiemelt lengyel Hubert Hurkacz (17.) vagy a hazai közönség előtt szereplő Csang Csi-csen (60.) következik.

Főkép forrása:
Facebook/Huntennis
Címkék:
#Tenisz

További cikkek