390.68 Ft

364.51 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Szégyenteljes vereségével is 28,5 millió forintot keresett a US Openen a magyar teniszező

10perc.hu
2023. 08. 30.
Szégyenteljes vereségével is 28,5 millió forintot keresett a US Openen a magyar teniszező

Balázs Attila mindössze 74 percet töltött a pályán és összesen két játékot tudott nyerni az orosz Medvegyev ellen.

A bőség kosarából még utoljára merített egy hatalmasat Balázs Attila az idei US Openen. A korábbi TOP 100-as játékos – aki makacs sérülése miatt gyakorlatilag már visszavonult, védett ranglistás helyének köszönhetően szerepelhetett a főtáblán – mindössze kéthetes felkészülés után érkezett New Yorkba.

Ráadásul idén mindössze három salakpályás meccset játszott még áprilisban, s mindet elveszítette, tavaly május óta sorozatban hétszer kapott ki. Sajnos senki nem akadt, aki szólt volna neki, ne induljon, csak lejáratja saját magát és a magyar teniszt.

Persze a pénz nagy úr, egy Grand Slam-tornán pedig a főtáblán játszani igencsak kifizetendő. Mindenesetre Balázs Attila megalázóan simán, három szettben 6:1, 6:1, 6:0-ra kikapott a tavalyelőtti bajnok Danyiil Medvegyevtől az amerikai nyílt teniszbajnokság első fordulójában.

Mindössze 74 percet töltött a pályán és összesen két játékot tudott nyerni… És mindezért felmarkolt 81 500 dollárt, mintegy 28,5 millió forintot, annyit, amennyit egy tanár csak hosszú évek kemény munkájával keres csak meg. Balázs Attila mindezt gyalázatos teljesítménnyel alig több, mint egy óra alatt.

“Közel sem tudtam magamból kihozni a maximumot” – nyilatkozta Balázs Attila a meccs után. Sajnos, a minimumot sem…

Főkép forrása:
Facebook/MTSZ
Címkék:
#Tenisz

További cikkek