385.65 Ft

355.08 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Történelmet írtak férfi teniszezőink! Két magyar is a US Open második körében!

10perc.hu
2023. 08. 29.
Történelmet írtak férfi teniszezőink! Két magyar is a US Open második körében!

Fucsovics Márton közel négy és fél órás csatában nyert a 31. helyen kiemelt, hazai közönség előtt szereplő Sebastian Korda ellen, míg Marozsán Fábián öt szettben legyőzte Richard Gasquet-t az amerikai nyílt teniszbajnokság első fordulójában.

Soha ilyen korábban még nem fordult el, hogy a US Open férfi egyesében két magyar is ott legyen a második fordulóban. Most a két TOP 100-as játékosunk, Fucsovics Márton és Marozsán Fábián is sikerrel vette az első fordulót, azaz történelmet írtak.

Fucsovics Márton közel négy és fél órás csatában, 7:6 (7-4), 4:6, 7:6 (7-1), 4:6, 6:4-re nyert a 31. helyen kiemelt, hazai közönség előtt szereplő Sebastian Korda ellen. Érdekesség, hogy ők ketten múlt szerdán, a Winston-Salemben rendezett viadal nyolcaddöntőjében találkoztak egymással, akkor Korda két játszmában diadalmaskodott. A világranglistán jelenleg 57. magyarnak a legjobb 64 között pedig az ausztrál Rinky Hijikata (110) lesz az ellenfele.


Fucsovics a lehető legjobbkor vágott vissza a  hazai közönség előtt szereplő Sebastian Kordának       Fotó: Facebook/MTSZ


Az idei év nagy felfedezettje, Marozsán Fábián öt szettben, 6:3, 6:1, 6:7 (5-7), 6:7 (1-7), 6:2-re legyőzte Richard Gasquet-t, aki karrierje legjobbjaként hetedik is volt az ATP-rangsorban. A US Openen pályafutása során először főtáblás magyar teniszező, aki 92. a világranglistán, hamarabb is lezárhatta volna a meccset, hiszen a harmadik felvonásban, 5:3-as előnynél, míg a negyedikben 5:4-es állásnál a mérkőzés megnyeréséért szerválhatott.

Nem jött össze, ám a döntő játszma újabb fordulatot hozott, a magyar sportolón nem látszott a harmadik és a negyedik szett elvesztése miatti csalódottság, ismét pontosabban, hatékonyabban teniszezett, és 3 óra 21 perc után győzelmet ünnepelhetett. Marozsán következő ellenfele is egy francia játékos, a 22. helyen kiemelt Adrian Mannarino lesz.

„A mérkőzés végén, négy kettőnél már nagyon görcsöltem, de igyekeztem mutatni, hogy minden rendben, és ez sikerült is. Aztán öt kettőnél, amikor az első két pontot megnyertem, éreztem, Gasquet elengedte magát kissé, így le tudtam zárni a mérkőzést fogadóként, ami azért is fontos, mert úgy éreztem, nem biztos, hogy sokáig bírom még" - fogalmazott Marozsán Fábián.

A nőknél viszont egyesben már nincs magyar, ugyanis búcsúzott Udvardy Panna, aki ugyan az első játszmát megnyerte az ausztrál Ajla Tomljanovic ellen, riválisa azonban fordított (3:6, 6:2, 6:4).

Főkép forrása:
Facebook/MTSZ
Címkék:
#Tenisz

További cikkek