Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Európa-liga: távolodóban a továbbjutás, a Celtic megérdemelten verte a Fradit

10perc.hu
2021. 10. 19.
Európa-liga: távolodóban a továbbjutás, a Celtic megérdemelten verte a Fradit

A Ferencváros nehéz helyzetbe került a harmadik hely megszerzését illetően, miután 2-0-ra kikapott a Celtic Glasgow vendégeként a labdarúgó Európa-liga csoportkörének harmadik fordulójában, így továbbra is pont nélkül áll.

Nagyon sokan bíztak abban, hogy a Ferencváros képes lesz megismételni azt a bravúrt, amit tavaly a Bajnokok Ligája selejtezőjében egyszer már elért, azaz hazai pályán képes lesz legyőzni a Celticet. Ám kiderült, sajnos nem léphetünk kétszer ugyanabba a folyóba…

Az 51-szeres skót bajnokcsapat ugyanis ezúttal a játék minden elemében felülmúlta a Fradit, és a 2-0-s végeredmény nem is fejezi ki hűen a két csapat közötti különbséget. Ráadásul Dibusz Dénes kivédett egy büntetőt is, míg az utolsó tíz percben a Celtic több helyzetet puskázott el.

A magyar bajnok harmadik vereségével továbbra is pont nélkül áll, s november 4-én a következő körben akkor tudja visszaelőzni skót riválisát, ha 2-0-ra vagy ennél nagyobb különbséggel győzi le hazai pályán. Amennyiben ez nem sikerül, akkor az egymás elleni eredmények miatt a hátralévő két körben a Ferencvárosnak pontszámban meg kell előznie a Celticet ahhoz, hogy előtte végezzen.



„Ma a jobbik csapat nyert. Az első félidőben jók voltunk, de ezt a szintet nem tudtuk megtartani a folytatásra. A Celtic túl könnyen lőtte a góljait. Mind a három nemzetközi meccsünkön közel voltunk a pontszerzéshez, természetesen lehet esélyünk a pontszerzésre két hét múlva, de talán ma nem volt meg a kellő akarat, ami mondjuk a Celtic játékosaiban megvolt a második gólunknál – értékelte a fradi.hu portálon a zöld-fehérek teljesítményét Peter Stöger vezetőedző.

Az elmúlt időszakban remek formában játszó és a válogatottba is visszakerülő Vécsei Bálint a meccset követően az M4 riporterének elmondta, a vereség oka elsősorban az volt, hogy túlságosan kinyíltak, amit a skótok kegyetlenül kihasználtak.

„Most is voltak lehetőségeink, de a második félidőben túl sok helyet hagytunk nekik. Tanulnunk kell ebből, közelebb lenni az ellenfélhez, kevesebb helyet hagyni, hiszen megbüntetnek egyből minket. Kicsit gyengébben muzsikáltunk csapatként, a kulcs az volt, hogy túl nagy helyet hagytunk nekik, és ezt megbüntették” – fogalmazott a középpályás.

Dibusz Dénes, a Ferencváros tizenegyest hárító kapusa úgy vélte, hogy a Fradit a második félidőben egyszerűen bedarálták a skótok.

„Kiindulva a tavalyi mérkőzésünkből, a Celtic már akkor is elég nagy tempót ment, és beszorított minket a kapunk elé. Sajnos most nem sikerült megszerezni a vezető gólt, és azt követően, hogy ők jutottak vezetéshez a második félidőben, már nem sok esélyünk volt. De azt gondolom, hogy ebben a mai mérkőzésben nem volt nagyon több, és a pontszerzésre is csak nagyon nagy szerencsével lehetett volna sanszunk” – jelentette ki Dibusz az M4 Sport riporterének.




Férfi labdarúgás, UEFA Európa Liga, G-csoport, 3. mérkőzés

Celtic - FTC 2-0 (0-0)

Glasgow, Celtic Park, 53.000 néző. Jv.: Kehlet (dán)

Celtic: Hart – Raiston, Carter-Vickers, Starfelt, Montgomery (Scales, 75.) – McGregor, Turnbull – Abada (Glakoumakis, 71.), Rogic (Bitton, 71.), Jota – Furuhashi (Johnston, 86.).

FTC: Dibusz – Wingo, Blazic, S. Mmaee, Civic – Vécsei, Laidouni (Somália, 66.) – Zachariassen (Loncar, 66.), Tokmac (Mak, 83.), Uzuni - R. Mmaee.

Gólok: Furuhashi (57.), Turnbull (81.)


Csütörtökön játsszák a Real Betis (spanyol)-Bayer Leverkusen (német) 18.45

A csoport állása:

1. Bayer Leverkusen 2 2 - - 6-1 6 pont
2. Real Betis 2 2 - - 7-4 6
3. Celtic Glasgow 3 1 - 2 5-8 3
4. FERENCVÁROS 3 - - 3 2-7 0

A csoport első helyezettje nyolcaddöntőbe jut, míg a második a Bajnokok Ligája nyolc csoportharmadikjának egyikével játszik a 16 közé kerülésért. Az El-csoportharmadikok a Konferencia-liga egyenes kieséses szakaszában folytatják.

Főkép forrása:
fradi.hu

További cikkek