Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Bajnokok Ligája: győzelem helyett egygólos Fradi-vereség, de a remény hal meg utoljára

10perc.hu
2021. 08. 18.
Bajnokok Ligája: győzelem helyett egygólos Fradi-vereség, de a remény hal meg utoljára

A BL-rájátszás első találkozóján a Ferencváros hiába játszott több mint egy órán át emberelőnyben, mégis kikapott 3-2-re a svájci Young Boys csapatától, így van esély arra, hogy a jövő keddi visszavágón sikerül kivívnia a főtáblára kerülést.

Wankdorfstadion. Vélhetően immár végleg bebizonyosodott, ez a berni aréna nem a magyaroknak kedvez. Rendben, a mai stadion már nem az, amelyikben az 1954-es vb-n az Aranycsapat 3-2-re kikapott a döntőben az NSZK-tól. És már nem is az, amelyikben 1961-ben a Kocsis, Czibor duóval felálló Barcelona 3-2-re vesztett a Benfica ellen a BEK fináléjában.

Igen, mert ezt a berni arénát felújították, ám a szelleme ismét tett azért, hogy végleg megutálja minden magyar szurkoló. Ugyanis bármilyen hihetetlen, de a Ferencváros 3-2-re kapott ki ebben az arénában a svájci Young Boys vendégeként. Holott 65 percen keresztül emberelőnyben játszottak a zöld-fehérek, ráadásul Uzuni büntetőt hibázott.

Ezúttal sajnos Dibusz Dénes sem a megszokott formában védett, hiszen némi túlzással minden olyan lövés a kapujában kötött ki, amelyik egyáltalán a kapuja felé szállt. Háromból három… És amikor már minden veszni látszott – a svájciak 3-1-re vezettek – a Fradi a meccs utolsó tíz percére újítani tudott, beszorították az Európa-ligában tavasszal nyolcaddöntős riválist, és Boli második góljával szorossá tette a meccset.

 A Ferencváros ugyan nagy esélyt halasztott el a győzelemre, de temetni azért nem kell a zöld-fehéreket. A jövő keddi visszavágón, ahol majd pokoli hangulat vár a svájci bajnokra, kivívhatja a továbbjutást. A párharc győztese a BL 32 csapatos főtábláján, míg a vesztes az Európa-liga ugyancsak 32 együttest számláló csoportkörében folytathatja a küzdelmet.




Bajnokok Ligája, selejtező, rájátszás, első mérkőzés

Young Boys (svájci)-Ferencváros 3-2 (2-1)

Bern, 15 652 néző, v.: William Collum (skót)

Young Boys: Faivre - Hefti, Camara, Zesiger, Garcia - Fassnacht (Maceiras, 86.), Sierro (Rieder, 75.), Martins, Ngamaleu - Elia (Mambimbi, 86.), Siebatcheu (Kanga, 56.).

Ferencváros: Dibusz - Wingo, Blazic, Kovacevic, Botka (Mmaee, 69.) - Laidouni, Haratin, Somália - Zubkov (Mak, 79.), Boli, Uzuni (Szánthó, 86.).

Gólszerzők: Elia (16.), Sierro (39.), Garcia (65.), illetve Boli (14., 82.)

Kiállítva: Hefti (25.)

Főkép forrása:
fradi.hu

További cikkek