Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Csökkent a mozi látogatottsága, a Fekete pont teljesített a legjobban

10perc.hu
2024. 09. 24.
Csökkent a mozi látogatottsága, a Fekete pont teljesített a legjobban

A szeptember 19-22. közötti hétvégén 40%-kal csökkent a mozi látogatottság, a „Fekete pont” 11 662 nézővel kiemelkedett a mezőnyből.

A szeptember 19. és 22. közötti hétvégén a mozikban jelentős nézőszám-csökkenés volt tapasztalható, a legnézettebb filmek összesen mindössze 57 133 látogatót vonzottak, ami 40%-os visszaesést jelent az előző hétvégéhez képest. A felhozatal nem keltette fel a nézők érdeklődését, mivel sokan a kellemes időjárásra figyeltek, inkább a szabadban töltenék az időt.

Egyedüli kivételként Szimler Bálint „Fekete pont” című magyar filmdrámája tűnt ki a mezőnyből, amelyre 11 662 néző váltott jegyet, és 43 vásznon vetítették. „Ez nem egy könnyed darab, hanem inkább az olyan iskolai vonatkozású társadalmi drámák párja,” mint a „Remélem, legközelebb sikerül meghalnod :)” – emeli ki az IGN Hungary cikke. A film a hazai oktatási rendszer aktuális problémáit tárgyalja egy Berlinből hazakerült kisfiú szemszögéből.

A „Fekete pont” a múlt évben bemutatott „Magyarázat mindenre” című filmet is felülmúlta nézőszámban, bár annak indulása 13 794 fővel kezdődött. Az hasonló témájú „Elfogy a levegő” viszont alig 2500 hazai nézőt vonzott, így nem került a top 10 közé.

A hétvégén bemutatott további filmek közül a Monte Cristo grófja új francia változata 3669 nézővel teljesített, míg a Giórgosz Lánthimosz „A kegyelem fajtái” című filmjére csak 2361-en váltottak jegyet. A másik új bemutató, a „Lottóőrültek” francia vígjáték és az „Egércsapda” horrorkomédia szintén gyenge számokat produkált.

A korábbi bemutatók is csökkentek, a „Szádra ne vedd” 44,7%-os visszaesése még nem számít vészesnek, de a „Beetlejuice Beetlejuice” 52%-os csökkenése már jelentős. A nyári sikerek, mint a „Deadpool” és az „Agymanók 2”, szintén elvesztették vonzerejüket, 42,8%-os és 56,1%-os visszaeséssel.

A következő héten nem várhatóak jelentős új kihívók, mivel Francis Ford Coppola „Megalopolisz” című sci-fijét bukásra ítélik a tengerentúlon, és a hazai nézők érdeklődése is kérdéses. Hasonló a helyzet Halle Berry „Ne oldozz el!” című horrorával, amely szintén gyenge teljesítményre számíthat.


Főkép forrása:
Mozinet Facebook oldala

További cikkek