Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Szeged Bortér 2024: Szerdától több mint 100 pincészet és szüreti felvonulás várja a látogatókat

10perc.hu
2024. 09. 16.
Szeged Bortér 2024: Szerdától több mint 100 pincészet és szüreti felvonulás várja a látogatókat

A 2024-es Bortér Szegeden szeptember 18-án kezdődik. Több mint 100 pincészet, kézműves kiállítók és szüreti felvonulás várja a látogatókat.

Szeptember 18-án kezdetét veszi a 2024-es Bortér Szegeden, amely idén immár tizenkettedik alkalommal várja a borok kedvelőit. A Dóm téren megrendezett gasztronómiai fesztiválon több mint száz bortermelő és számos kézműves kiállító kínálja termékeit a látogatóknak.

112 pincészet és kézműves kiállítók a Dóm téren

A Bortér fesztiválra 112 pincészet települ ki, akik változatos borkínálattal várják a látogatókat. Az érdeklődők a legfinomabb borok mellett pálinkákat is kóstolhatnak, és a helyi gasztronómiai különlegességek sem maradnak el. A fesztiválon vendéglátósok és kézműves kiállítók is részt vesznek, akik színesítik a kínálatot.

A rendezvény kiterjed a szomszédos Aradi vértanúk terére is, ahol négy borászat, négy kisüzemi sörfőzde, egy pálinkaház, valamint kürtőskalács és kenyérlángos is várja a vendégeket.

Ingyenes látogatás és különleges borospoharak

A Bortér fesztivál ingyenesen látogatható, azonban a borfogyasztáshoz kötelező a helyi poharak használata. Kétféle pohár közül választhatnak a látogatók: egy 480 ml-es Bor tér emblémás üvegpohár vagy egy 350 ml-es Szeged címeres, visszaváltható pohár áll rendelkezésre.

Szüreti felvonulás és zenei programok

A programok szerdán este látványos szüreti felvonulással kezdődnek Szeged belvárosában, majd öt napon keresztül a Dóm téren két kisebb színpadon dzsessz- és blueselőadók szórakoztatják a vendégeket. Az eseményen olyan zenei formációk lépnek fel, akik kiválóan illenek a borozás hangulatához, így a látogatók kellemes kikapcsolódásra számíthatnak.

Főkép forrása:
10perc.hu
Címkék:
#Szeged

További cikkek