Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Színházi előadások, zenei programok és vásár Budapest belvárosában

MTI
2022. 12. 13.
Színházi előadások, zenei programok és vásár Budapest belvárosában

Színházi előadásokkal, zenei programokkal, vásárral, és kiállításokkal várják a látogatókat a SlowXmas sorozat keretében a főváros több utcájában.

Kedden és szerdán improvizációs tréninggel indítja a programok sorát az Itt és Most Társulat, kedd este pedig a Díva, Dáma, Perszóna című előadást lehet megnézni a Pinceszínházban. A darab a nők megfelelési kényszeréről szól, az előadásban elhangzó szövegek pedig a személyes vallomások kivételével a nőknek szóló újságokból, online felületekről származnak - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott ajánlójában.

Ugyancsak kedden lép fel az iF Kávézó és Jazzklubban a Tálas Áron Trio, másnap pedig a Krubavi Trio az Eladó a hajó című lemez anyagát adja elő Ady Endre, Somlyó Zoltán és Krulik Zoltán verseivel fűszerezve. Itt mutatja majd be a hét folyamán a Horváth Tojás Gábor Trio negyedik lemezét Tricks címmel, amelyet a bűvészmutatványok és a kártyatrükkök világa ihletett, valamint ugyanitt debütálnak a Lukács Eszter, Gyárfás István, Dennert Árpád és Oláh Zoltán alkotta Quartet új felvételei is.

A Benkó Dixieland Band szerdán lép fel a Pinceszínházban, O. Horváth Sári drámáját, a Hitler ABBA-t énekelt pedig ugyanitt, december 15-én és 16-án lehet megnézni.

Visky András Megöltem az anyámat című műve átdolgozva, Tiramisu címmel lesz látható december 16-án a Stúdió K Színházban. Az előadás egy romániai árvaházban felnőtt félig cigány, félig magyar lány útkeresését mutatja be a Ceausescu-rezsim bukása után, 1989 és 2006 között.

A Grecsó Krisztián Vera című könyve alapján, a Kőszegi Várszínház által készített darabot a Pinceszínházban lehet látni december 17-én, ugyanezen a napon az iF-ben pedig a Groovus Interruptus ad koncertet. December 18-án Wahorn András képzőművész vezetésével a Wahorn 3 kísérleti jazzformáció lép fel.

A Falk Miksa utcában, a Bartók Béla úton, a Deák Ferenc utcában, valamint a Ráday utcában és a hetedik kerület számos részén a tematikus utcák közös adventi kalendáriumával készülnek, vagyis december 24-ig minden nap kiállításokkal, koncertekkel, workshopokkal, irodalmi és gyerekprogramokkal, adománygyűjtéssel várják a látogatókat.

A Bodó Galériában például aukciós kiállítással, a Faur Zsófi Galériában karácsonyi képzőművészeti kiállítással és vásárral, a KultUnioban a Marék Műhely Mozaikkerámia workshopjával, a Fashion Street Galleryben pedig december 16-ától egy naptárkiállítással készülnek.Főkép forrása:
Illusztráció

További cikkek