A héten egy súlyos élelmiszerbiztonsági botrány rázta meg az Egyesült Államokat - olvashatjuk a Forbes cikkében.
49 ember betegedett meg, és egy ember életét vesztette, miután egy McDonald’s gyorsétteremlánc egyik éttermében ettek. A hatósági vizsgálatok szerint mindannyian ugyanazt a terméket, a Quarter Pounder szendvicset fogyasztották, melyben vagy a hagyma, vagy a marhahúspogácsa volt E.coli baktériummal fertőzött.
Azonnali intézkedések a McDonald’s éttermekben
Az eset komolyságát jelzi, hogy a McDonald’s amerikai üzleteinek körülbelül 20%-a azonnal levette az étlapjáról a Quarter Pounder szendvicseket. Emellett több államban felfüggesztették a hagyma és a negyedfontos marhahúspogácsák használatát. A Taylor Farms Colorado, amely a szendvicshez a hagymát szállította, bár nem talált E. coli nyomokat a termékeiben, megelőző lépésként visszahívta a hagymát a piacról. A gyorsétteremláncok közül mások is reagáltak az ügyre: a KFC, Taco Bell és a Pizza Hut szintén kivették a friss hagymát az ételeikből, elkerülve a fertőzés lehetőségét.