Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Elhatárolódik a McDonald's Trump krumplisütős kampányától

10perc.hu
2024. 10. 22.
Elhatárolódik a McDonald's Trump krumplisütős kampányától

Donald Trump kampányolt egy pennsylvaniai McDonald's-ban, de az étteremlánc elhatárolódott tőle: "Nem vagyunk vörösek vagy kékek, mi aranysárgák vagyunk." 

Donald Trump, az amerikai republikánus elnökjelölt vasárnap egy pennsylvaniai McDonald's gyorsétterembe vonult be, ahol sült krumplit sütött kampányának részeként - közölte a Telex. Trump a demokrata Kamala Harrisre utalt, aki diákmunkásként dolgozott a McDonald's-nál, míg ő ezt a munkát most szimbolikusan újraélesztette.

A McDonald's azonban gyorsan elhatárolódott az akciótól, és a Quartz beszámolója szerint közölte, hogy nincs közük Trump spontán munkavállalásához. Egyértelművé tették, hogy sem Trumpot, sem más jelöltet nem támogatnak:

„Nem vagyunk vörösek vagy kékek – mi aranysárgák vagyunk.”

Trump látogatása idején az étterem zárva volt a nagyközönség számára, és csak előre kiválasztott személyeket engedtek be az autós kiszolgálóba. Az amerikai McDonald's egységeinek többsége franchise rendszerben működik, és az adott egység üzemeltetője, Derek Giacomantonio, büszkén fogadta Trumpot.

A McDonald's ugyanakkor meghívta Kamala Harris alelnököt és alelnökjelöltjét, Tim Walzot is egy étterem-látogatásra, hogy a kampányuk egyensúlyát fenntartsák.

Trump látogatása fontos volt, mivel Pennsylvania kulcsfontosságú állam a választási küzdelemben. Nate Silver, az ismert adatelemző szerint Trump növelheti előnyét Harris előtt az ilyen akciókkal, különösen az olyan szoros államokban, mint Pennsylvania, ahol a választás sorsa is eldőlhet.

Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek