Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Személyes megszólalásokkal támadja egymást Kamala Harris és Donald Trump

10perc.hu
2024. 10. 21.
Személyes megszólalásokkal támadja egymást Kamala Harris és Donald Trump

Ahogy közeledik a választás, Kamala Harris és Donald Trump egyre élesebb személyes támadásokat váltanak egymással, miközben a csatatérállamokban próbálnak szavazókat nyerni.

Ahogy az amerikai elnökválasztás közeledik, Kamala Harris és Donald Trump között egyre kiélezettebb a politikai küzdelem, személyes támadásokkal fűszerezve. Mindkét fél számára kulcsfontosságúak a csatatérállamok, ahol a választás végkimenetele eldőlhet, így mindkét jelölt intenzíven kampányol ezekben az államokban - közölte a BBC.

Donald Trump Pennsylvaniában kampányolt, ahol egy McDonald's gyorsétteremben szolgált fel sült krumplit, és nyilvánosan kétségbe vonta Kamala Harris korábbi állítását, miszerint fiatal korában a gyorsétteremláncnál dolgozott. Trump megjegyzése szerint „15 perccel többet dolgoztam a McDonald's-nál, mint Kamala”.

Kamala Harris azonban sem hagyta válasz nélkül Trump támadásait. Georgiában tartott beszédében „kimerültnek, instabilnak és alkalmatlannak” nevezte Trumpot, és hozzátette, hogy Trump „nem érdemli meg”, hogy újra elnök legyen. A McDonald's-ban történt incidens kapcsán Harris szóvivője, Ian Sams, a BBC-nek azt nyilatkozta, hogy Trump mutatványa a „kétségbeesés jele”, hiszen Trump „csak hazudni tud” Harris munkahelyi múltjáról. A kampány továbbá megerősítette, hogy Harris valóban a kaliforniai Alamedában dolgozott egy McDonald's-ban 1983 nyarán, pénztárgépen és sültkrumpli-gépen.

A két politikai rivális közötti feszültség nem csak a személyes támadásokra korlátozódik, hanem a kampányuk központi üzeneteiben is megmutatkozik. Trump számára a gazdaság és a bevándorlás kérdései elsődlegesek, és ezekkel igyekszik megszólítani a bizonytalan szavazókat. Harris ezzel szemben Trump vezetői képességeit kérdőjelezi meg, és arra törekszik, hogy a választók számára világossá tegye, miért nem alkalmas Trump újabb elnöki ciklusra.

Mindeközben Trump és Harris versenye szoros, és a közvélemény-kutatások szerint néhány kulcsfontosságú csatatérállam dönthet a választás sorsáról. A Lancaster megyében, Pennsylvaniában tartott nagygyűlésén Trump a gazdaságra és a határvédelemre összpontosított, mondván, hogy ezek a témák különösen fontosak a választók számára. Harris ezzel párhuzamosan folytatta saját kampányát Pennsylvaniában, Michiganben és Wisconsinban, próbálva felépíteni támogatottságát azokban az államokban, ahol a választás végkimenetele eldőlhet.




További cikkek