Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Kamala Harris életében először adott interjút a Foxnak

10perc.hu
2024. 10. 17.
Kamala Harris életében először adott interjút a Foxnak

Kamala Harris, az amerikai demokraták elnökjelöltje, harcias első interjút adott a Fox Newsnak, ahol élénk vitába keveredett a műsorvezetővel, Bret Baierrel.

A Fox News interjúja során Harris több vitatott kérdésre reagált, beleértve a bocsánatkérést az illegális migránsok által elkövetett bűncselekmények áldozatai felé, valamint a fogvatartottak nemi átalakító műtéteihez való hozzáférést. Az alelnök kifejtette, hogy nem tervez változtatni a Biden-adminisztráció politikáján, ugyanakkor próbálta elhatárolni magát Biden elnökségétől. Az interjú során Harris elkerülte a Biden mentális állapotára vonatkozó közvetlen kérdéseket is, miközben Trump iránti kritikáját is kifejtette - közölte a BBC.

Harris kihívta a bocsánatkérésre a Fox interjúban, amely a bevándorlásról szólt. A műsorvezető egy érzelmes klipet mutatott be, amelyben Jocelyn Nungaray édesanyja szerepelt, akit egy illegális migráns ölt meg. Arra a kérdésre, hogy bocsánatot kellene-e kérnie az áldozatok családjától, Harris válasza az volt: „Nagyon sajnálom a veszteségét.” Hozzátette, hogy „ezek tragikus esetek”. Később Trumpot hibáztatta a helyzetért, mondván, hogy „inkább egy problémán akart indulni, ahelyett, hogy megoldotta volna a problémát”.

A transznemű fogvatartottak adófizetők által finanszírozott nemi átalakító műtéteiről is kérdezték Harrist. Arra a kérdésre, hogy támogatná-e ezt, ha elnök lenne, Harris azt mondta: „Követni fogom a törvényt.” A műtétek Trump idején nem voltak elérhetők a szövetségi börtönökben, a Szövetségi Börtönügyi Hivatal tájékoztatása szerint csak 2022-ben és 2023-ban végeztek el ilyen beavatkozásokat.

A beszélgetés során Harris megpróbálta elhatárolni magát Biden elnökségétől. Kijelentette: „Hadd legyek teljesen világos, az én elnökségem nem lesz Joe Biden elnökségének folytatása.” Harris emellett elkerülte a közvetlen választ a Biden mentális állapotával kapcsolatos kérdésekre, hangsúlyozva, hogy „Joe Biden, akit az Ovális Irodától a Helyzetelemző Szobáig figyeltem, rendlekezik ítélőképességel.” Válaszai során Harris gyakran elkerülte a kényes témákat, és a figyelmet Trumpra irányította, mondván: „Joe Biden nincs a szavazólapon, Donald Trump viszont igen.”


 


Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek