Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Élő skorpió került elő egy Shein rendelésből Bristolban

10perc.hu
2024. 10. 14.
Élő skorpió került elő egy Shein rendelésből Bristolban

Egy bristoli egyetemista, Sofia Alonso-Mossinger, meglepő és ijesztő felfedezést tett, amikor a Shein divatcég által küldött csomagjában egy élő skorpióra bukkant. 

„Azt hittem, hogy egy játék, aztán megmozdult” – mondta Sofia, aki elismerte, hogy az élmény meglehetősen félelmetes volt - írta a BBC.

A mérges skorpiót végül az egyetemista lakótársai segítségével egy tárolóba helyezték, majd egy szakértő vette át a veszélyes állatot. A Shein közölte, hogy belső vizsgálatot folytatott le, és megerősítette, hogy minden szabványos eljárást betartottak a csomagolás során.

Sofia elmesélte, hogy amikor kinyitotta a csomagot, egy pillanatra azt hitte, álmodik: „Felnyitottam a csomagot, és láttam, hogy valami mozog, aztán rájöttem, hogy ez egy skorpió.” Gyorsan bezárta a csomagot, amely egy pár csizmát tartalmazott, és segítséget kért lakótársaitól.

A lakótársak közül Phoebe Hunt így emlékezett vissza: „Hallottam a sikoltozást, és amikor kijöttem, ott volt egy élő skorpió a csizmákon.” Eleinte azt javasolta, hogy öljék meg az állatot, de végül úgy döntöttek, hogy humánusabb megoldást választanak, és egy Tupperware edénybe helyezték a skorpiót. Oliver James, aki zoológiát tanul, konyhai fogóval rakta át az állatot egy műanyag tárolóba, és elmondta, hogy az esemény „kissé idegtépő” volt, mivel senki sem tudta, mennyire veszélyes a skorpió.

A lakótársak később kapcsolatba léptek az Állatjóléti Központtal, akik megerősítették, hogy a skorpió egy Olivierus martensii, más néven kínai skorpió. A szakértők szerint a szúrása orvosi szempontból jelentős, akár életveszélyes is lehet, de egy átlagos felnőtt csak egy rendkívül kellemetlen napot élne át.

Sofia Alonso-Mossinger később elmondta, hogy most már egy vicces történetként tekint vissza az esetre, de „akkor elég ijesztő volt”. A Shein közleményében hozzátette, hogy „minden szabványos eljárást betartottak a csomagolás során”, és kapcsolatba léptek az egyetemistával az ügy megoldása érdekében.

Főkép forrása:
Illusztráció

További cikkek