Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Zelenszkij szerint Oroszországot békére kell kényszeríteni

10perc.hu
2024. 09. 25.
Zelenszkij szerint Oroszországot békére kell kényszeríteni

Zelenszkij az ENSZ BT-ben: Oroszországot békére kell kényszeríteni, mivel a tárgyalások nem állítják meg Putyint és az ukrajnai háborút.

Az ukrajnai háborút nem lehet pusztán tárgyalásokkal megoldani, Oroszországot békére kell kényszeríteni – jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kedden az ENSZ Biztonsági Tanácsában. Zelenszkij szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök annyi nemzetközi előírást és szabályt sértett meg, hogy „nem fog önmagától leállni, Oroszországot csakis kényszeríteni lehet a békére”. Hangsúlyozta, hogy az ENSZ Alapokmányának betartása elengedhetetlen a béke eléréséhez - írja az ATV.

„Egy napon majd ebben a teremben biztosan azt fogják mondani, hogy véget ért Oroszország Ukrajna ellen vívott háborúja. Nem befagyva, nem kikényszerítve, nem elfeledve, hanem valóban vége”

 – mondta az ukrán elnök, hozzátéve, hogy mindez nem azért fog megtörténni, mert valakinek elege lett a háborúból, hanem mert az ENSZ Alapokmánya működni fog. Zelenszkij kiemelte, hogy Ukrajnának érvényesítenie kell a jogát az önvédelemre.

Az ukrán elnök beszéde rávilágított arra, hogy az ENSZ-nek határozott lépéseket kell tennie a nemzetközi jog megsértése ellen, és biztosítania kell, hogy Oroszország felelősséget vállaljon a háború következményeiért.

Főkép forrása:
Mai Világ Facebook

További cikkek