Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Holland kormány: menekültek engedélye két évre csökkenne

10perc.hu
2024. 09. 25.
Holland kormány: menekültek engedélye két évre csökkenne

A holland kormány tervei szerint a menekültek tartózkodási engedélyét ötről két évre csökkentenék, és szigorúbb családegyesítési feltételeket vezetnének be.

A holland kormány tervei szerint öt évről két évre csökkentené a háború elől menekülők tartózkodási engedélyének időtartamát. Marjolein Faber, a migrációügyi miniszter a De Telegraaf című lapnak nyilatkozva hangsúlyozta, hogy „meg kell szüntetni a határozatlan idejű engedélyek rendszerét.” Jelenleg a menedékkérők ötéves tartózkodási engedélyt kapnak, amely később határozatlan időtartamra is meghosszabbítható - számolt be a 24.hu .

Faber kifejtette, hogy „az ideiglenes tartózkodási engedély most öt évre szól, de ha rajtam múlik, csak két év lesz.” A kormány emellett azt tervezi, hogy a családegyesítési engedélyt csak azok a menekültek kaphassák meg, akik már legalább két éve Hollandiában élnek, rendelkeznek állandó szálláshellyel és elégséges jövedelemmel.

A miniszter továbbá arról is beszélt, hogy a menekültügyi válsághelyzet kihirdetésén dolgoznak, amely lehetővé tenné a kormány számára, hogy „megkerülje” a parlamentet, amikor új jogszabályokat hoz a menekültügyi politika terén. Ez a lépés jelentős hatással lehet a jövőbeli menekültügyi intézkedésekre Hollandiában.

Főkép forrása:
Jan Dijkgraaf Facebook

További cikkek