Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Légitársaságok törlik izraeli járataikat a Hezbollah és Izrael közötti konfliktus miatt

10perc.hu
2024. 09. 24.
Légitársaságok törlik izraeli járataikat a Hezbollah és Izrael közötti konfliktus miatt

Az Izrael és Hezbollah közötti konfliktus miatt több légitársaság, köztük a Wizz Air is, felfüggesztette izraeli járatait.

Az Izrael és a Hezbollah közötti konfliktus eszkalálódása miatt számos légitársaság, köztük a Wizz Air is, felfüggesztette járatait Tel Avivba. A Wizz Air keddi, Tel Avivba és Ammanba tartó járatait törölte, és közölte, hogy "kapcsolatban áll az érintett ügyfelekkel, minden érintett féllel, és továbbra is szorosan figyelemmel kíséri a helyzetet" - közölte a Népszava.

A Lufthansa német légitársaság bejelentette, hogy október 14-ig meghosszabbítja az Izraelbe és onnan induló járatok törlését, ami az Austrian Airlines, a Swiss, a Brussels Airlines és az Eurowings gépeit is érinti. További légitársaságok, mint az amerikai United Airlines és a Croatia Airlines, szintén felfüggesztették izraeli járataikat, míg a LOT, a Virgin Atlantic és a British Airways is megszüntette repüléseit a közeljövőben.

Sokan attól tartanak, hogy a közelgő őszi zsidó ünnepekre lefoglalt járatokat törölhetik, különösen az ultraortodoxok körében, akik évente hagyományosan a ros hasanát az ukrajnai Umánban ünneplik.

Bár a légitársaságok folyamatosan figyelemmel kísérik a helyzetet, a Tel Avivban található Ben Gurion repülőtér továbbra is a szokott módon üzemel, és nem irányítanak más országokba járatokat. 

Főkép forrása:
Northfoto/Florian Gaertner

További cikkek