Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Kísérletezik az Air France az ingyenes étkezések eltávolításával

10perc.hu
2024. 09. 24.
Kísérletezik az Air France az ingyenes étkezések eltávolításával

Air France 2025 januárjától kísérleti jelleggel eltávolítja a hosszú távú ingyenes étkezéseket két rövid távú járaton. Az utasok ingyenes italokat és kis harapnivalókat kapnak, de a többi ételt meg kell vásárolniuk.

Az Air France 2025 januárjától két rövid távú járaton, a párizsi Charles de Gaulle és Lisszabon, valamint Helsinki között, tesztelni fogja az ingyenes fedélzeti étkezések eltávolítását. Ez a vásárlásra épülő modellre való áttérés hasonló lépéseket tükröz más európai légitársaságok, köztük a British Airways és a Lufthansa részéről, amelyek szintén költségcsökkentő intézkedéseket vezettek be - közölte a EuroWeeklyNews.

A próbaidőszak alatt a turistaosztályú utasok továbbra is ingyenes italt és egy kis nassolnivalót kapnak, de a jelentősebb étkezéseket a fedélzeten kell megvásárolniuk. A Air France kijelenti, hogy ez a kísérlet a „piaci fejlődések” tükröződése, amelynek célja, hogy alkalmazkodjon az ügyféligényekhez. A légitársaság elismeri az alapvető üzleti valóságot: a működési költségek csökkentése alacsonyabb jegyárakat eredményezhet, ami vonzóvá teheti a költségtudatos utazók számára.

Fontos megjegyezni, hogy ezek a próbák jelenleg rövid távú járatokra korlátozódnak, és nincs azonnali hatásuk a hosszú távú vagy üzleti osztályú szolgáltatásokra. Azok számára, akik értékelik a kedvezményes fedélzeti étkezéseket, van egy jó hír—az Air France megvizsgálja a kísérlet eredményeit, mielőtt bármilyen hosszú távú változtatást bevezetne.

Főkép forrása:
illusztráció

További cikkek