Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Sojgu feltárta Oroszország béketárgyalási feltételeit

10perc.hu
2024. 09. 10.
Sojgu feltárta Oroszország béketárgyalási feltételeit

Szergej Sojgu, Oroszország volt védelmi minisztere  elárulta Oroszország béketárgyalási feltételeit.

Sojgu kijelentette, hogy amíg az ukrán fegyveres erők jelen vannak a kurszki régióban, addig nem lehetséges béketárgyalás. „Nem folytattunk tárgyalásokat terroristákkal, nem folytatunk és nem is fogunk folytatni” – mondta, utalva az ukrán kísérletre, hogy elfoglalják a kurszki atomerőművet - írta a Magyar Nemzet.

Sojgu szerint Ukrajna kísérlete, hogy Kurszkot megszerezzék, a terrorizmus legmagasabb szintjét képviseli. Hangsúlyozta: „Amíg ki nem dobjuk őket a területünkről, természetesen nem folytatunk velük tárgyalásokat”.

Eközben Volodimir Zelenszkij ukrán elnök nehéz helyzetben van, mivel Kurszk elvesztése Nyugat számára kudarcot jelentene, de a terület megtartása óriási áldozatokkal jár Ukrajna számára, különösen a Donbászban folytatott harcok miatt.

Sojgu az Északi Áramlat gázvezetékről is beszélt, és elítélte Európa politikáját, amely károkat okozott saját gazdaságának. „Az energia drágább lett” – magyarázta, rámutatva, hogy ennek következtében több európai vállalat, például a Volkswagen is tömeges elbocsátásokat tervez.

Az Északi Áramlat felrobbantása továbbra is találgatások tárgya. A német nyomozók egy Volodimir Z. nevű ukrán búvároktatót gyanúsítanak a támadással, aki öt másik ukránnal együtt hajtotta végre az akciót, mielőtt hazájába menekült volna.

Főkép forrása:
CGTN Magyarul Facebook

További cikkek