Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Hatalmas tűz pusztít Split közelében

10perc.hu
2024. 08. 28.
Hatalmas tűz pusztít Split közelében

Hétfő este villámcsapás okozott súlyos tüzet a horvátországi Split melletti Žrnovnica térségében.

A lángok gyorsan terjednek a hegy északi oldalán, sűrű füstöt okozva, ami miatt a helyi lakók maszkot viselnek. Bár a tűz eleinte nem veszélyeztette közvetlenül a házakat, a hatóságok elővigyázatosságból evakuálták a gyermekeket a közeli épületekből - számolt be az Index.

A tűzoltók kedd este óta folyamatosan küzdenek a lángokkal, amelyek veszélyesen közel kerültek Žrnovnica egyik részéhez. Több régióból is erősítést hívtak, többek között Zadarból, Splitből, Šibenikből és Zágrábból. A tűzoltás során egy tűzoltó életét vesztette, két tűzoltó jármű pedig megrongálódott.

Az oltást a szárazföldi erők mellett kezdetben négy vízibombázó repülőgép is segítette, amelyek azonban éjszakára kivonultak a helyszínről.


A CroatiaWeek beszámolója szerint, a helyi hatóságok több utat is lezártak a tűz megfékezése érdekében, és a forgalmat az Adriai Autópályára irányították át. Bár a lángok terjedését Podstrana felé sikerült megállítani, a helyzet továbbra is összetett, különösen Donje Sitno közelében.


A legfrissebb reggeli jelentés szerint a spliti tűzoltóparancsnok közölte, hogy jelenleg már kétszáz tűzoltó harcol a lángokkal, és 50 járművet mozgósítottak a helyszínre.


Főkép forrása:
HINA multimedija/YouTube

További cikkek