Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Kamala Harris keményen kritizálta Trumpot

10perc.hu
2024. 08. 23.
Kamala Harris keményen kritizálta Trumpot

Kamala Harris elfogadta a Demokrata Párt elnökjelöltségét, beszédében Trumpot keményen bírálta és az ország egyesítését ígérte, kiemelve a középosztály és az abortuszjogok védelmét.

Kamala Harris alelnök hivatalosan is elfogadta a Demokrata Párt elnökjelöltségét, és beszédében ígéretet tett arra, hogy egyesíti az országot, ha novemberben megválasztják. Chicagóban tartott beszédében Harris hangsúlyozta, hogy elnöksége alatt a „józan ész” vezérli majd a politikát, és kiemelte a középosztály megerősítésének fontosságát, amelyet személyes ügyként kezel - írta az ATV.

Harris beszéde a Demokrata Nemzeti Konvenció zárásaként hangzott el, ahol politikusok és hírességek négy napos rendezvénysorozata előzte meg a jelöltség elfogadását. Tudom, hogy ma este különböző politikai nézeteket valló emberek néznek” – mondta Harris a beszédében. „És azt akarom, hogy tudják: megígérem, hogy minden amerikai elnöke leszek.”

Harris élesen bírálta Donald Trumpot, a republikánus elnökjelöltet, akit „komolytalan embernek” nevezett, de figyelmeztetett arra, hogy Trump második ciklusa „rendkívül komoly” következményekkel járhatna. Különösen aggasztónak nevezte, hogy Trump a Legfelsőbb Bíróság döntésére hivatkozva „korlátok nélkül” kormányozhatna, és saját érdekeit helyezné előtérbe. Csak képzeljék el Donald Trumpot korlátok nélkül” – mondta Harris.

A beszédében Harris hangsúlyozta az abortuszjogok melletti kiállását is, bírálva Trumpot, amiért három bírót választott ki, akik segítettek megszüntetni a szövetségi abortuszjogokat. Emellett keményen bírálta Trump bevándorláspolitikáját is, megígérve, hogy elnökként visszahozza azt a kétpárti határbiztonsági törvényt, amelyet Trump „megölt.”

Harris megerősítette Izrael melletti támogatását is, visszautasítva Trump azon állítását, miszerint ő „utálja” a zsidó államot. Elismerte ugyanakkor a gázai veszteségeket, és ígéretet tett arra, hogy tovább dolgozik a tűzszünet elérésén.

Harris beszéde egyértelműen arra irányult, hogy vonzóbbá tegye a mérsékeltebb szavazók számára a Demokrata Pártot, és elhárítsa Trump azon kísérleteit, hogy őt szélsőbaloldali „marxistának” bélyegezze. A záróbeszédében Harris hangsúlyozta: „Nem fogok barátkozni zsarnokokkal és diktátorokkal, mint Kim Dzsong Un, akik Trumpnak drukkolnak.”

Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek