Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Olimpia megrendezésére pályázhat Lengyelország

10perc.hu
2024. 08. 16.
Olimpia megrendezésére pályázhat Lengyelország

Lengyelország komolyan fontolgatja, hogy pályázik a 2040-es vagy 2044-es olimpiai játékok megrendezésére, jelentette be Donald Tusk miniszterelnök.

Lengyelország tervei között szerepel, hogy pályázik a 2040-es vagy 2044-es olimpiai játékok megrendezésére, mondta Donald Tusk miniszterelnök. Bár a cél eléréséhez még sok munkára van szükség, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság előzetes döntései alapján a lehetőség reálisnak tűnik. Lengyelország már korábban is adott otthont nemzetközi sporteseményeknek, mint például a 2012-es labdarúgó-Európa-bajnokságnak, amelyet Ukrajnával közösen rendezett - közölte a Telex.

A 2028-as olimpiai játékoknak Los Angeles ad otthont, míg a 2032-es játékokat az ausztráliai Brisbane rendezheti meg. Az egyiptomi kormány is bejelentette, hogy pályázni kíván a 2036-os és a 2040-es nyári olimpiai játékok megrendezésére. Magyarországon is felmerült a kérdés, hogy pályáznak-e a 2036-os olimpia megrendezésére, de a kormány hivatalosan még nem erősítette meg ezt a szándékot.

Az utóbbi években az olimpiai játékokat körülvevő botrányok és a gazdasági veszteségek miatt kevesebb város jelentkezett a rendezési jogokra. A koronavírus járvány is rányomta bélyegét a tokiói olimpiára, azonban Párizs 2024-es játékai újra visszaadhatják az olimpia varázsát. Lengyelország mindezek ellenére eltökélt, hogy esélyt adjon magának egy jövőbeli olimpia megrendezésére.





Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek