Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Közel 20 millió forint adományt gyűjtött Magyar Péter a lerombolt gyermekkórház segítésére

10perc.hu
2024. 07. 11.
Közel 20 millió forint adományt gyűjtött Magyar Péter a lerombolt gyermekkórház segítésére

Magyar Péter élő adásban beszélt a kórház igazgatójával, és felajánlotta az összegyűlt adományokat a helyi közösség segítésére.

Magyar Péter, élő adásban jelentkezett be Kijevből, a lerombolt gyermekkórház romjai előtt, amit július 8-án bombáztak le. Az akció során 

közel 20 millió forint értékű adomány gyűlt össze, mely magában foglalta készpénzt és számos természetbeli adományt, mint például köbszereket és élelmiszereket. 

Az esemény során Magyar Péter, tolmács segítségével, beszélt a gyermekkórház igazgatójával, Dr. Volodimir Zsovnirral, aki elárulta, hogy a lerombolt intézmény Ukrajna legnagyobb gyermekkórházaként volt számon tartva, 720 gyermekágyat üzemeltetett, a legsúlyosabb beteg gyermekek otthona volt, mielőtt a tragédia bekövetkezett. 

Péter felajánlotta az összegyűlt adományokat, és ígéretet tett arra, hogy szervezete kapcsolatba lép a kórház vezetésével annak érdekében, hogy az adományok célba érjenek.

Az élő adás végén Magyar Péter kijelentette:

"A nap végén tetteink és politikánk minősít majd bennünket. Az a kérdés, hogy kivel állunk szolidaritásban, és milyen üzenetet küldünk a világnak. Elítéljük a háborús bűncselekményeket és különösen azokat a háborús bűncselekményeket, amelyek ártatlan civil emberek ellen és legfőképpen gyermekek ellen irányulnak. Mi is békét szeretnénk mint a világ nagy része, de ehhez tettek kellenek. Lehet persze luxusrepülőkön diktátortól diktátorig repülni és olyan tárgyalásokat folytatni, amelynek a tartalmáról igazából senki sem tud vagy lehet konkrét lépéseket tenni."

Ezzel együtt hangsúlyozta, hogy a Tisza Párt konkrét tettekben hisz, és céljuk, hogy a gyermekkórház tragédiája által szenvedő gyermekeken segítsenek, akiknek gyakorlatilag nincs gyerekkoruk a légiriadók és bombázások árnyékában.

Elárulta, hogy a Tisza Párt elítéli a háborús bűncselekményeket, különösen azokat, melyek ártatlan civil emberek, főként gyermekek ellen irányulnak. 

"Békét szeretnénk, de ehhez tettekre van szükségünk," 

fűzte hozzá.

Főkép forrása:
Magyar Péter Facebook

További cikkek