Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Kijevi gyermekkórházat lőttek rakétával az oroszok

10perc.hu
2024. 07. 08.
Kijevi gyermekkórházat lőttek rakétával az oroszok

Több halálos áldozatot követelt az oroszok támadása a kijevi gyermekkórház ellen.

Hétfő reggel nagy erejű orosz rakétatámadás érte Kijevet, amely során a főváros legmodernebb gyermekkórháza is megsérült. A támadásban legalább nyolcan meghaltak, és több mint huszonöten megsebesültek, közölték a helyi hatóságok. Az ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij, a Telegram platformon osztott meg videót a súlyosan megrongálódott kórházról, ahol a gyermekonkológiai részleg is találatot kapott - közölte az RTL.

Vitalij Klicsko kijevi polgármester szerint a várost ért támadás az egyik legsúlyosabb volt az orosz invázió 2022. februári kezdete óta. Az ukrán rendkívüli helyzetek minisztériuma megerősítette, hogy a rakéták nem tévedésből találták el a kórházat, hanem célzottan lőtték ki az épületre, megcáfolva azokat a feltételezéseket, hogy esetleg ukrán légvédelmi rakéták okozták volna a károkat.

A rakétatámadás idején a kórházban folyt a betegellátás, és sok gyermek tartózkodott szüleivel az épületben. A támadás után a páciensek az utcára menekültek, ahol folytatták a kemoterápiás kezeléseket.




Főkép forrása:
Official Twitter-page of The State Emergency Service of Ukraine

További cikkek